Sayın okurlarım bugün 19.Ekim. 2022 Salı saat 20.00’de TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdürlüğünün Genç Ses Türk Müziği ses yarışması TRT Müzik kanalından naklen yayınlanmaya başladı.

 

  1. Zengin bir saz heyeti eşliğinde Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği seçici kurul heyetleri huzurunda ve seyircilerin karşısında okumaya başladılar. Hakikaten gençler son derece eserleri çok güzel okudular ve çok başarılı geçti.
  2. Sayın okurlarım gençlerimizin bu son derece başarılı olmalarını ben 1983 yılında sağlıkta statü değişikliğine gidilerek daha önce geçirilmiş kızıl, kızamık, suçiçeği vs. gibi araz bıraktığı ve ben çocukken kızamık hastalığını çocuklarda mutlaka geçirildiğini bu dünyada geçirmeyen mezarında geçirirmiş deniliyordu. Aşıları olsa da muhafazası sağlanamıyordu.
  3. Ben Gökçeada Sağlık merkezinde genel idare hizmetleri bölümünden olup, her türlü idari ve mali işlere bakıyordum.  Aralık ayının son günü İl Sağlık Müdürlüğünden gelen telefona çıktım. Sağlıkta çok büyük bir statüye geçilmiş olduğu ve çocuk ana rahmine düşer düşmez gebe takibi doğumdan sonra da zamanı geldikçe normal aşıların aksatılmadan yapılması gibi tamamen devletin ilgili sağlık kurumları tarafından karşılanması hususu ve özlük haklarının İl Sağlık Müdürlüğünce yapılacağı karar altına alınmıştır. Şu anda yeni yetişen neslin her hangi bir virüs hastalığına rastlanamadığı böyle olunca kulak hassasiyetleri son derece gelişmiş olup yarışma çok başarılı geçmiştir. Sonunda ilgililer tarafından ilk beş kişi davet edilerek her birine bir pano üzerinde yazılı 15,000 Türk Lirası mansiyon ödülü olarak kendilerine takdim edilmiştir. Tekrar beş kişi sahneye davet edilerek 30 bin lira yazılı özel pano kendilerine takdim edilmişti. Daha bu ödüller başarı ödülü adı altında takdim edilmiştir ve son olarak İrem Şanlı gecenin yıldızı olarak 50 bin liralık çeki alıp, okuduğu şarkıyı tekrar dile getirmiştir. Bu arada puanlamalar yapılırken Sayın Ahmet Özhan seçici kurul görevinden sahneye davet edilerek ‘’Hacı Arif Bey’in 1831-1884 yılları arasında yaşamış olduğu’’ nihavent şarkısını okumuştur. Sözleri;
Vücut ikliminin ilhamı sensin / Efendim derdimin dermanı sensin / Bu cismi natüvanın canı sensin /Efendin derdimin dermanı sensin şarkısını çok güzel okumuştur. Ayrıca bir şarkı daha okuyup Güzel Sanatlar Genel Müdürü ismi ile takdim edilip sanatçı olarak bir şarkı daha okumuştur. Ayrıca Gülşen Kutlu hanım da bir türkü okumuş olup son olarak yarışmacılar seçici kurul üyeleri ve sazendelere teşekkür edilerek konser nihayete ermiştir. Teşvik edici mahiyeti olan bu gibi konserlerin tekrarlanması dilekleriyle selamlar olsun.