Sayın okurlarım her ayın 20. Gününde PKK toplantıları yapılır. Faiz durumu açıklanır.

 

  1. MB Başkanı Sayın Kemal Kavcıoğlu saat tam 14.00’te onuncusu yapılan toplantıda politika faizinin 150 baz düşürülmesi oldu. 10,5 olan bu indirime döviz en küçük bir yükseliş dalgalanması olmamış olup, borsa üst perdeli rakamlarda devamlı devamlı hareket etmiş. Son üç aylık kararlarının pek yakında açıklanacağı ve kar marjlarının epey artacağı kanaati ile 53 puan artıda kapattı. Dövizde her hangi bir dalgalanma olmamıştır.
  2. Bütün Avrupa ülkeleri son derece İngiltere Başkanı büyük sıkıntılara görmekte olup, bugün saat 15,30’da yeni seçilen ve bu işi yürütemeyeceği kanaati hâsıl olup 44’üncü gününde istifa etmiştir. Hayat pahalılığı enerji krizi enflasyonun yüksek çıkması demiryollarının greve gideceği ve bazı sebeplerden istifa etmiş olup, şu an Hindistan menşeeli bir başbakan adayı hükümeti kurmakla görevlendirilmiş olup kısıtlayıcı birçok tedbirleri almakta ve buna göre şartlardaki anlayışlardan hükümeti teşkil edeceğini açıkladı.
  3. Hemen hemen bütün Avrupa ülkeleri gelmekte olan kışa hazırlık olarak orman ürünlerinden faydalanılacağı açıklamakta ve odun fiyatlarının hemen üç katına çıktığından bahsetmektedir. Astana’da Putin Türkiye’nin Avrupa ülkeleri için büyük bir enerji merkezi olacağının ve Avrupa’ya en güvenli yolla enerji sağlanabileceği görüşlerini açıklaması üzere Sayın Enerji Bakanımız Fatih Dönmez bu konuda gerekli açıklamaları yaparak bu husustaki görüşmelere başlandığını açıklamıştır.
  4. Sayın okurlarım ben yazılarımı hazırlayıp 10 günde bir müsvedde olarak gazeteye veriyorum. Orada ki arkadaşlar sıra olarak günlük yayınlıyorlar. PP kurumu üzerinden bir hafta geçti. Ülkemizin genel ekonomik durumunun göstergesinin en sağlam neticesi borsa sonuçları olup hayal bile edilemeyecek seviyelere gelmiştir. Endeks artık yüz bin deniliyordu. Ama hiçbir zaman olamıyordu. Kimse durum kötüye gidiyor hikâyeleri uydurmasın. ‘’Borsa da gelecek satın alınır’’ ve ‘’gerçek satılı.’’  Otuz sene kadar önce uzmanlar bunu söylüyorlardı. Şurada bir haftalık hareketlenmeler Salı günü 17 ilde temeller atıldı. Afyon Çimento ve çimento şirketleri Avrupa kışa giriyor. DERİMOD hisseleri ve elektrikli otomobil açılışı yapılacak yan sanayi şirketleri çok arttı. Selamlar olsun.