Esenler mahallemizin ibadethanesi olan Seyit Onbaşı caminin (2020 yılında pandemi dolayısıyla yapılmamış olan) ismi verilen Seyit Onbaşının 51 yaşlarında 1 Aralık günü vefatına istinaden her yıl 1 Ara

1-Esenler mahallemizin ibadethanesi olan Seyit Onbaşı caminin (2020 yılında pandemi dolayısıyla yapılmamış olan) ismi verilen Seyit Onbaşının 51 yaşlarında 1 Aralık günü vefatına istinaden her yıl 1 Aralıkta dini törenler düzenlenir. Sayın Belediye Başkanlığımızca Pilav v.s. gibi ikramlar yapılır. Hakikaten vefalı milletiz.  Her yıl camimiz çok büyük kalabalıkları ağırlar.
2-Bu sene de Sayın Dernek Başkanımız Yalı Camiinden Emekli Din görevlisi camiye çok yakın ikameti olan Erdoğan beyden de aldığım bilgiler doğrultusunda bu seneki organizasyonda yine esenlerde bulunan ve sayın halkımızın büyük katkılarıyla oluşturulan ŞEHİTLER CAMİİ – YAHYA ÇAVUŞ CAMİİ – SEYİT ONBAŞI CAMİİ din görevlisi arkadaşlarla öğleden önce Mevlit, ilahi, kasideler ve Kuranı Kerim tilavetleri ile sonunda Sayın İl Müftümüz Şükrü PAMUKÇU tarafından da günün mana ve ehemmiyetini belirten bir konuşma yapılarak namaz ve ikramla son bulmuştur. Organizasyonu tertip edenlere, okuyucu konuşmacı olarak görev alanlara ve kıymetli cemaatimize saygılar ve selamlar olsun. Hepsinden Allah razı olsun.
3-O günler de röportaj yapandan notlar “Seyit sana madalya filan verdiler mi? Bir gün bunu sana Alman Generali gönderdi deyip göğsüme bir madalya taktılar. Bir hafta sonra paşalarla beraber bizim tabyaya bir resim zabiti geldi de o çekti sana verdiler mi? Resim çektikten bir hafta sonra beni kumandan çağırdı: “Bak Seyit” dedi, Al bu senindir bir de ne göreyim. Bir ufak kitap ta başta benim resmim hırslandım. Resmim başa konacak adam mıyım ben. Bir de içini açtım daha birçokları var, onları görünce ferahladım. Amma benim resmim başta diye bir türlü ısınamadım, o kitapta sonra kayboldu.”
4-Sayın izleyicilerimiz Türkiye’de ibadethanelerimize hiçbir zaman Devlet desteği olmadan her hafta Cuma günleri il müftülüğümüzün uygun gördüğü sıralamalarda yapılmakta olan camilere para toplanır halkımızdan bazıları pencerelerini çeşitli ihtiyaçlarını, karşılar kimisi tek başına minaresinin yapımını üstlenir. Sıra ile evvela Şehitler: Yahya Çavuş, Seyit Onbaşı, camileri ile henüz yapımı tamamlanmayan çift minareli çok geniş olan mahallenin ibadet ihtiyacını karşılayacak olan KINALI KUZULAR camii mevcuttur. İlimiz de Din musikimiz son derece ileri düzeyde olup, İstanbul, Ankara, İzmir’den sonra dördüncü sırada yerini almada kimsenin tereddüttü olmasın. Sayın Din görevlisi arkadaşlarımızda büyük bir disiplin içerisinde görevlerini başarı ile sürdürmektedirler. Selam Olsun.