TV kanalında yerin 75 metre derinliğinde madenciler ve 2 adet genç maden mühendisi bayan. Artık birçok konular da bayanlar elini taşın altına sokuyor.

 

  1. Bugün 4 Aralık Cumartesi Madenciler günü imiş. TV kanalında yerin 75 metre derinliğinde madenciler ve 2 adet genç maden mühendisi bayan. Artık birçok konular da bayanlar elini taşın altına sokuyor. Orada mevcut madenciler grubu bayanlar sayesinde kendimizi çok daha iyi şekilde kendimizi emniyette hissediyoruz diyorlar. İlgili cihazları sık sık kontrol ettiklerini açıklıyorlar.
  2. Maalesef Türkiye’de madenciliğe karşı bir antipati mevcudiyetini hissediyorum. Bilhassa Kazdağ’larında  altın arama gibi durumlarda çevrecilermiş şuymuş gibi karşı gelmeler 1953 yıllarında Ezine ortaokul üçüncü sınıfında coğrafya öğretmenimiz Kazdağ’larının altın yönünden çok zengin olduğunu ancak bunları işletecek teknolojinin henüz gelişmediği ileri zamanlarda inşallah işletmelere açılır deniyordu ve Menderes Çay’ının denize ulaşıncaya kadar kumlarından pul pul parlayan altın zerrecikleri olduğu. Bizler de çocuk Menderes çayına yüzmeye gittiğimizde hakikaten parlayan zerreleri görüyorduk.
  3. 1970 yılı Temmuz ayında kadro kanunu değişerek 657 sayılı Devlet Memurlar Kanununa geçilmiş olup bütün hizmetler Diyanet İşlerinin de dahil olması ile 7 ana hizmet grubuna ayrılmıştır ve ‘’GAYRİ SIHHİ MÜESSESELER’’ birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü sınıf olmak üzere 4 sınıfa ayrılmıştır. Bir kahvehane açıcan eskiler aynen devam eder yenisi camiye okula en az şu kadar metre uzak olacak içinde tuvaleti olacak işletenlerin verem savaştan her hangi bir hastalığı olmadığına dair rapor; İlçelerde kaymakamlıklar bu ruhsatı verirler. Maden vs gibi bakanlıkların uzman ekiplerince arama ve işletme ruhsatları dezenlenir. Literatürden dünyadaki bütün gelişmeler takip edilir. Tereddütte en küçük bir mahal yoktur.
  4. Aralık başında çok kuvvetli lodos İstanbul’da  birçok ağaçları devirdi, çatıları uçurdu vs vs. en önemlisi bir Ateistin Müslüman oluşudur.  Ateiste sormuşlar hangi dine mensupsun vallahi demiş Hristiyan olsam yortusu çok Müslüman olsam ibadeti çok halimden memnunum demiş. Ateist anlatıyor. Fırtınada motosikletimle Şehitler Köprüsüne  Ateist olarak girdim tam orta yerinde şiddetli rüzgar eyvah köprü sallanıyor. Köprüyle uçağımı sandım hemen kelimeyi şahadet getirmeye başladım. Neyse bir aracın kuytusuna sığınıp sağ salim köprünün sonuna geldiğimde ‘’La havle ve la kuvvete illa billahi aleyyil azim’’ duasını okudum. ‘’Bütün gücün kuvvetin sahibi sensin’’ yarabbi deyip. Hata etmişim şimdiden sonra senin birinci sınıf kullarındanım demiş. Eeee insanız ne mutlu sonunda dönüşüm yaşayanlara. Selam olsun.