Safran Termal Otelimiz Sandıklıya 5 km. mesafede olup yalnız Termal Bölgede son model oteller ayrıca çok büyük yaşlılar yurdu sordum.

                                                         
               1-Safran Termal Otelimiz Sandıklıya 5 km. mesafede olup yalnız Termal Bölgede son model oteller ayrıca çok büyük yaşlılar yurdu sordum. Safran Otelimiz Denizlili bir iş adamı tarafından sahibiymiş çok kalabalık gruplar geliyor gidiyor hiç boş kalmıyor bayan müdüre hanım dahi oranın işçisi gibi masalar boşaldıkça yenilere hazırlıkta yardımcı oluyor kendisini tebrik ettim.
               2- 22 Kasım Salı Sandıklı’nın Pazarıymış yine araç kiralandı. Pazara gitmeyip, tam çarşının ortası saat kulesinin 4 duvarı Yunus Emre gibi çeşitli evliyaların resmi. Belediye önünde Kermes bayanlarla ilgilendim her yerde Türk bayanı bir metre iyi niyetle adım atsan sana elli metre yaklaşır. Buyur dediler hanımla ikimiz hemen iskemlelerine oturttular. Sandıklı Belediyesi Kadın Kültür evi üretici kadınlar kermesiymiş not yazın telefonunuzu yazın isminizi yazın sizi gazetede yazacağım ve bildireceğim dedim yazdılar.
               3-Misafir olarak gelen turlar hep kadın ağırlıklı olup köy kıyafetli bir grup kadın. Sordum Kaş Kumluca dediler. Seracılığı sordum biz fazla kazanmıyoruz dediler küçük kutular içinde hazır fideler gelir adet fiyat. Şu arılarla dölleme olduğunu, buzlu kırağı olan havalarda sobalar yakıldığında Saat:23 eğlence bitti. Bizim gruptan arkadaşlar Şarkı Türkü söylemişlerdi kadın dedi hani bir Çanakkale Türküsü söylemediniz hep beraber. Çanakkale Türküsü de söyleyip dağıldık. O grupla 2-3 sefer muhabbet ettik.
               4-Afyon ısınması termal kaynar su 80 derece imiş dönüş 72 dereceye düşüyormuş. Tavukçuluk çok gelişmiş. Balıkesir de iken bir gün yumurta fiyatlarına ne oluyor böyle dedim. Pazarcı abi dedi Türkiye’de tavuk ve yumurta fiyatlarını Afyon belirler demişti. Afyon Kaymağı, Afyon sucuğunu tescillemişler Afyon çıkışında çok büyük  A.V.M. aracımız durdu herkes aldı alacağını ama pahalı kızı ile beraber olan bayana sordum “söküldük paraları” dedi. Hemen aklıma geldi eski terim “sökül paraları” diye.
               5-Bir ara ihtiyaç molası verilen yerde Denizli’nin ihracat üzerinde başarılı bir ilimiz olduğunu genç şoföre söylediğimde bir şeyler saydı. Kamil Koç firmasının evvela Japonlar şu anda Almanlarda  olduğunu bahsetti. Hor kullanan şoförleri tutmazlar diyor. “Yeni gördüm damperi tam kapanmadan araç hareket ediyor damper üst geçide vuruyor” tabi ki haklılar.
               6-Çardak’a yaklaştık tırlar belki bir kilometre kuyruk, köprü içinde fuzuli değil sırada bekleyene kadar. Ulaşmak istediği yere varır, acil meyve, sebze v.s. varsa tabii önemli.
                7-Artık yaklaşıyoruz Belgin hanım müsaadelerinizle deyip, ayağa kalkıp sayın gezi arkadaşları hep birlikte güzel bir seyahat yaptık 4 kişi noksan olsa belki de iptal olurdu. Hepinize sevgilerimi, saygılarımı ,minnet ve şükranlarımı  arz ederim dedim. Hepsi canı gönülden alkışladılar.
               8-Hareket ettiğimiz  Ton  T.V. durağında saat 21:00 de  en az 4 taksi durağına ihtiyaç olan 4 adet taksi talebinde şu an olmadığı bildirildi ve yükümüz az olup toplu taşıtla sitemize gelmiş olduk.