Hiçbir partinin, hiçbir partilinin, hiçbir sivil toplum kuruluşunun hiçbir esnafımızın ve hiçbir vatandaşımızın hayır diyemeyeceği ve teslim alacağı görevin bayraktarlığını Çanakkale ilimize layık in

Hiçbir partinin, hiçbir partilinin, hiçbir sivil toplum kuruluşunun hiçbir esnafımızın ve hiçbir vatandaşımızın hayır diyemeyeceği ve teslim alacağı görevin bayraktarlığını Çanakkale ilimize layık in ileri saflara taşıyacağı sürpriz isim, Çanakkale Türk Anneler Derneği Sayın Başkanı Belgin Akpınar .
  Adı geçeni 15 Mart 2006 yılı Ton TV 20,30 ana haber programında yanında bir ama bayan. Bu bayanın Dünya Göz Hastalıkları Hastanesi uzmanlarınca yapılan muayenesinde bir gözünün açılabileceği ve bunun üç milyar masrafı olup, yapılan duyurularımızda yalnız bir kişi yüz milyonla müracaat edip başka müracaat olmadığı haber üzere ben masrafın yarısını başka talip çıkmazsa tamamını taahhüt ediyorum diyerek 20 Mart gecesi hasta uğurlandı ve ameliyatı gerçekleşti. Tanışmamız bu şekilde olup, arada bir derneğe uğradığımda çok çeşitli konularda müracaatlarda en kibar şekilde meselenin halli yoluna gidildiği. Bir gün iki bayan geldi. Arkadaşı bu bayan 42 yaşında 2 tane oğlu veya kızı olup henüz nüfus kağıdının olmadığını arz etmesi üzere hemen bayan Nüfus Müdürü hanımı arayarak durumu arz etti bende o sırada kalktım.
25 yıldır bu görevi ifa ettiğini bu güne kadar bin kadar talebeye burs verdiğini, ramazanlarda ihtiyaç sahiplerine kutular halinde çeşitli erzaklar dağıtıldığını, iyice ihtiyaç sahiplerine devamlılık sağlandığını, gelirlerinin üye aidatlarından düzenledikleri kermeslerden, 12 mayıslarda Anneler günü Tusan Otel de yapılan eğlencelerden, ayrıca ramazanda Truva vs. otel gibi iftar yemeklerinden ayrıca, kahvaltılardan elde ettikleri gelirlerle karşıladıkları, 5 yıl belediye meclisi üyeliğinde bulunduğunu.
Dernek ayrıca yurt içi turlar düzenlediği. Mesela Salihli’deki seyahatimizde ayrıca Bozdağ, Ödemiş, Tire, Turgutlu gibi yerlere Birge para basılan yermiş çevre ilçeleri de gezdirip etraflı bilgi sahibi olduğumuz ve 2017 yılında 24 Kasım öğretmenler gününü kutladığımızı. Daha sonra Bodrum da son derece modern turistlik otel %70 turizm yabancılar orada da bir minibüs kiralandı. Yalıkavak, Turgutreis pazarı varmış. Daha bir çok yeri yel değirmenleri 7 adet, bir ara şoför ile kaldık. Abi dedi benim maaşım iki milyar ben dedi turistleri durumuna göre şarap evleri vardır. Daha değişik yerler duruma göre zarf içinde ücretim konur diyor, müşterisine göre. Ayrıca Sındırgı, Edremit, Termal oteller.
Son olarak 20 Kasım Cumartesi saat 24.00 de toplanıldı. Kuralar çekildi. Kamil koç otobüsü ile 23 yolcu + başkan ve bir üye saat 01,00’de Afyonkarahisar Sandıklı Safran Termal Otele hareket etti. 21-22-23-24-25 Kasım 5 gün 5 gece ve her gece canlı müzik eğlenceler 24 Kasım Öğretmenler gecesi yurdun çeşitli yerlerinden gelmiş öğretmenlere Eğitim Semineri düzenleniyormuş ve burada da çok güzel bir günler sonu 26 Kasım 2021 Cuma günü saat 10,00’da Çanakkale’mize hareket ederek iyi bir seyahat geçirdik.
Sayın Belgin Akpınar hanımın seçimler sonu Belediye Başkanlığı tebrik olunur. Selamlar.