Bu ülkede 82 yaşına gelebilmekte büyük bir mucize olarak kabul etmek lazım.

  1. Bu ülkede 82 yaşına gelebilmekte büyük bir mucize olarak kabul etmek lazım. Şöyle bir geriye dönüp bakmak icabetse maalesef karşımıza kıtlıklar, kuraklıklar, hastalıklar, çaresizlikler çıkar. Ama yine de şu an Türkiye’miz bugün ileri ülkeler sıralamasında G-7, G-20 gibi ülkeleri de geride bırakmıştır.
  2. Çocukluğumda devletimizin hiçbir gücü yok gibi idi. İnsanlarımız ölen ölür, kalan sağlar bizdendir deyip hayata tutunmaya çalışıyordu. Çocuklar çeşitli virüs hastalıklarından çocukluk devresini dahi geçiremiyorlardı ölüp gidiyordu.
  3. Örnek: Koro çalışmalarında TS müziğinde ve TH müziğinde isim yapmış Baki Şenol’a birgün arkadaş dedim. Gözleri için dedi ben Civler köyünden olup, bebek iken köye menenjit hastalığı girmiş köyde mevcut 3 bebekten 2’si ölmüş benim gözlerime vurup ama kalıp şuan hayattayım. Allah’ıma şükürler olsun dedi. Bu olayı koromuzda Hikmet beye anlattım. Dedi ben Biga Sinekçi beldesindenim. Ben küçükken köye boğmaca girmiş 3 yaşındaki kardeşim öldü. Ben 5 yaşındayım ben sağ kalmışım ve buna benzer acı gerçekler. Örnekler dolu Biga’da doktor yok, ilaç yok, para yok.
  4. 10 sene kadar evvel Esenler’de ÇOKODER yaşlılar yurdundan Pıtıreli’nden Mustafa ile tanıştım. Dedi annemi babamı çok seviyorum, çok çalışıyorum. Bir kanun çıktı makilik yerlerdeki zeytin delicelerini aşılayıp zeytinlik hale getirip etrafını çevirenlere tapusunu alma yolu açılmış. Kaç tane yeri bu hale getirdim. Bu ara kardeşlerim olmaya başladı çok mesut iken bir gün annem beni çağırdı. Bak oğlum Mustafa dedi. Sen daha bebek iken fakirlikten, yokluktan evvela annen sonra baban öldü. Bizim o zaman çocuklarımız olmuyordu. Sonra olmaya başladı. Bana işte birkaç mal bağışladılar. Başının çaresine bak dediler. Daha sonra gardiyan oldum. Ana baba terbiyesi görmemişim Savcı beye karşı geldim. İşime son verildi evlenemedik velhasıl böyle. Geçen gün Bim durağında indim. Cuma pazarına Ç-3 aracını bir bayanla bekliyoruz. Pıtıreli’nden imiş ninem ölmüş dedem evlenecek annemler 7 yaşında teyzem kundakta gelecek kadın bebek istemem demiş. Teyzemi bir yere evlatlık vermişler. Annem bir daha teyzemi hiç görememiş. Fakirken mutlu idim. Şimdi ölen eşimden maaşının %70’ini alıyorum. Gezmediğim yer almadı ama yine mutsuzum dedi.
  5. Ben 2 sene önce Balıkesir Agiro Termal Otelde Anneler Derneği ile 80’inci yaşımı kutladım. Bu sene de Ömer Mart Ortaokul yeni binasında koro çalışmaları arkadaşlar şefimiz Osman Erkan başkanlığında kutladım. Ortam çok iyi ve güzel daha 80 yıl yaşarım. Selamlar.