Sayın izleyiciler ne yapayım 15 Kasım 82’nci yaş günümdü bende derinlere inip, ne çıkarsa bahtına boklu sidikli Atasözleri çıkıyor.

1-Sayın izleyiciler ne yapayım 15 Kasım 82’nci yaş günümdü bende derinlere inip, ne çıkarsa bahtına boklu sidikli Atasözleri çıkıyor. Eh bende kamuflaj yapamam. Güzellik salonlarına götürüp makyaj da yaptıramam özü orijinali neyse o böyle boklu sidikli Atasözlerini  Çanakkale’de değil  Türkiye’de dahi yazabilen çıkamaz. Asaletleri sarsılır. Ben alışığım 12 sene tabakhaneye bok yetiştirmişim ondan gördüğüm vefayı hiç kimsede görmedim. Aslı “Mülk suretinde: Allah’ın yaratmış olduğu hiçbir şeyde en küçük bir uygunsuzluk göremezsin bir daha, bir daha  bak gözlerin yorgun düşer yazıyor” Eh her neyse gelelim esas mevzuya.

2-Gerçek Acı Hikaye:1990’lı seneler terör  Dünya’nın her tarafını kaplamış. Biraz olsun bahseden hemen yok ediliyor. Çetin EMEÇ: Hürriyet gazetesi köşe yazarı 7 Mart 1990 günü İstanbul da vurularak öldürüldü. Akşamdan verdiği 7 Mart tarihindeki yazısında bilhassa SADDAM’ ın çeşitli ülkelerden kalkan bazı uçakların bomba konulması neticesinde nerelerde imha edildiği kaç yolcu ile bazı canlı bombalar bunları tarihi tarihine sıralamış: Bir ara Türkiye’yi  de tehdit ediyor diye elindeki füzelerle Ankara’yı dahi vuracağını her an harp olur diye belirli yerlere Sahra Hastaneleri içinde ameliyathaneleri bir çok harp ameliyathane tıbbi malzemeleri ile her türlü ilaç v.s. alındı. Görevlendirilmeler bizler Türkiye’nin öbür Gökçeada’da yüksek hemşire görevindeki hanıma şu kadar güne kadar  falanca yerde görevi başında bulunması tebliğ edildiğinde 3 yaşındaki oğlu Melih’i ağlayarak bırakıp ayrıldı. Fakat eşi Havacı Astsubay asker ailesi olduğu için iptal. Harp de olmadı sonunda Gökçeada Sağlık Merkezine kamyonun üçte biri nispetinde malzeme Denizcilik işletmeleri de paran yoksa geçemezsin demiş beni Çanakkale Sağlık Müdürlüğünde 98 Kalem tıbbi malzemeyi ayniyat karşılığı teslim alıp iskeleye indirdik. Bu Harp malzemesidir ne demek geçmesin diyen yok.

3- Sayın Bahriye ÜÇOK (Ben onu Gökçeada gelini olarak kabul ediyorum Gökçeada Kaymakamı iken Ünye Kaymakamlığına tayin olunan Şehabettin Harput tesadüf Prof. Dr. Oğuz ÜÇOK ile tanışmış. Kadri ÜÇOK babamdır demiş.) Zamanında Gökçeada’nın anlaşmalar gereği 17 Ekim 1986 yılında Oğuz Üçok eşi Ordu Milletvekili  Bahriye Üçok genç irisi bir bayandı teşrif ettiler. Sayın Oğuz Bey babam hep böyle önemli görevlerde idi. Ben adeta öksüz gibi büyüdüm deyip çok güzel bir konuşma yaptı. Gökçeada’nın orta yerinden bir cadde geçer. Sağlı sollu resmi binalar olup ismi Kadri Üçok caddesidir. Bahriye Üçok ilahiyat Fakültesi Öğretim üyesi  06.10.1990 tarihinde gönderilen bir paketin infilak neticesi. Sayın Muammer AKSOY  A.A.D. Başkanı  Anayasa Hukuk Profesörü 31 OCAK 1990 Şehit edilmiştir. Saddam da sonunda lağımda saklanırken yakalanıp idam edilmiştir. Arz Ederim.