Teknolojiler geliştikçe T.V. kanalları arttıkça çok daha değişik bilgilere meraklı olduğumuz birçok bilgilere sahip oluyoruz.

1-Teknolojiler geliştikçe T.V. kanalları arttıkça çok daha değişik bilgilere meraklı olduğumuz birçok bilgilere sahip oluyoruz. Benim odamda DİJİTÜRK var hanımınkinde Uzay T.V. 90, 91, 92 Kanallarda Çiftçi, Tarım köy programları çıkıyor 30 yaşlarında biri beline kadar otlar içinde reklamda Macar fiği yemlik bezelye. Yem buğdayı karışımı 25 kilo 299 lira fiği adrese teslim diyor ayrıca bir bayan anlatıyor. 3 Karışımdan baklagiller olduğu için toprağa azot gübresi verdiği ayrıca gübreye ihtiyaç duyulmadığı ekim kasım aylarında ekilip ilkbaharda erken biçildiği ve yerine silaj yemlik Mısır dikilip hayvanlarının yem ihtiyacının karşılandığını anlatıyor.
       2-Bir bakıyorsun normal T.V. kanallarında T.C. Devletinin yanında olan televizyonların adı yandaş T.V. yandaş basın oluyor. Karşıtı olan T.V. kanalında bakıyorsun süt üreticileri birliği hayvan sahipleri Devlet politikaları yeteri miktarda yem bitkilerine destek verilmediğinden ithal edildiğini Döviz fiyatlarının çok yüksek olup, ithal yemin çok pahalıya mal olduğunu yeterince destek verilmediğinden v.s. her şey ya Devletten ya Allahtan bekleniyor. Ne demişler “Namazda yolu olanın kulağı ezanda olur ”sen de bu işi yapıyorsan ekilip, dikilemeyen tarla dolu yeminin önemli kısmını kendin karşıla çok önceleri mera hayvancılığı vardı sütü alan patronlar, o zaman sürü sahipleri sıkıştıkça kıtım kıtım para çeker süt mevsimi gelmeden o yılın vereceği sütün 1 kilosunu dahi veremeden hasılatı yemiş olurdu hiçbir destek yoktu kapalı ekonomi kendi yağımızla kavuralım politikası. Daha sonraları ekonomi modelleri değişti mümkün oldukça her türlü konularda destekler arttığını sanıyorum. Devlet destekler.
         3-Ahiretliklerim Kurban Bayramlarında kurbanlıkları satarlar sattıklarının parasını doğru döviz bürolarına Döviz alırlar döviz hiç geri gelmiyor yükseldikçe memnuiyetlerinden ağızları kulaklarına varır. Lafa gelince her şey dövizin yükseldiği konuşulur.(ben kendilerinden duyuyorum ) Allah versin. Devlet versin.
          4-Ayrıca gerçek olan bir şey varsa hayvancılıkta ırklar değişti birim kas kas ağarlıkları  süt verimleri çok arttı ayrıca yeni yeni bitki; Tarım bitkilerinde yeni gelişmelerle bilhassa mısırda adam tarla içinde boyu 1.70 cm. ise boyunun 1.5 katı olmuş numara, numara ziraat mühendisi imiş tohumluk yetiştiriliyormuş saplarından da silaj hayvanların iştahla yediği yem üretiliyor. Daha önceleri fenni gübre yoktu. Çiftçilerimiz ekim sırası takip ederler tarla ağustos güneşi görecek derlerdi ekini biçimi fırsat buldukça tarla sürülür ağustos güneşinde tarla kuvvetlenirmiş inşallah bereketler artar herkes mesleğinden memnun olur memnun olanlara selam olsun.