Görüşlerimde hiç değilse de yanılmadığımdan 30 senedir para piyasalarının içinde sayılırım.

 1-Görüşlerimde hiç değilse de yanılmadığımdan 30 senedir para piyasalarının içinde sayılırım. Bilhassa Balıkesir “TUĞRA MENKUL DEĞERLER”  1991 yılından itibaren bayanlar da vardı kültürlü benden biraz yaşlı onların yanında oturur lokantalar Türkiye’nin en ucuz yeri Milli Kuvvetler caddesinin inerken yan ara sokaklarında sokakların da beraber giderdik. Borsa da ORDU PAZARININ yakınında çok güzel bilgiler paylaşırdık.
      2-Abla diyordum Necdet bey Türkiye’yi Holdingler, Mafya babaları idare ediyor ve bazı örnekler veriyordu. Sırf oy için çiftçiye şirin görünmek yakıtı maliyetinden ucuza vermek sanayi şirketlerinin 3-6-9-12 aylık bilançolarında esas faaliyet dışı karlar geçiyordu.
      3-Bugün yine 18 Kasım Perşembe P.P.K.’lı  T.C.M. Bankasının faiz politikası 4 saatliğine hazırlandım. Bir tarafta T.C. diğer tarafta karşı cephe başlamazdan evvel Borsa+ Dolar+ Euro düne göre eski durumda iken açılır açılmaz Borsa 100 puan kadar eksiye düşse de Döviz de öyle bir hareketlenme ki + 600’lere kadar çıkıyor bir ara eksiye düşer gibi oluyor.(Şu var ki daha önceki toplantıların çok değişik şekli 21 Ekim toplantısında paranın kıblesi Türk lirası oldu demiştim. Dövizi paslaşmalarla yukarıda tutmak  Borsaya geçiş yapmak)inşallah yanılmıyorum Merkez Bankası yine 100 baz puan indirdi yani faiz 15 oldu. Ekonomi = Üretim, Üretim, Üretim  Maliye ve  Hazine Bakanı daha önce açıklama yaptı. Serbest piyasa ekonomisi geçerli olup, Dövize müdahale edilmeyecektir. Borsa’nın uyuyan güzelleri tabir edilir. Uyanmaya başladı. Yabancılar, profesyoneller bu işi çok iyi biliyorlar. Manipülasyonlarla birbirlerine para ödemeden dövizi yüksekte tutup borsaya geçmek. Açıklamalara 500 milyon dolarlık borsaya giriş yapmışlar. Ne oldu da, Ne değişti de saat 14.00’ten 18.00 kapanışa kadar 4 saat içinde o kadar çok hareketlenme oldu ki. Sonuç olarak: 4 orta okulda Fransızca öğretmenimizden duymuştum. Daha sonra Fransa bisiklet yarışmalarında da gördüm. Paris’in ortasında Etüv al meydanı ve bir TAHK bütün yollar 12 adet yol ille o Meydan’dan geçermiş. Türkiye’miz  de  de maalesef Devleti’nin yanında olması gerekenlerde mutlaka kendi çıkarlarına göre konuşuyorlar duası “ELLEZİ VELLEZİ CEBELLEZİ” en çok ta menfaatine düşkün olanlar. “Yatma tilki gölgesinde ki yesin aslan seni”” Geçme namert köprüsünden ko aparsın su seni” ev kiraları ayıptır, günahtır. Aylardan beri boş duruyor ve buna benzer. Normal düşünenlere selam olsun.