Hutben okunur minberi iklimi bekada / Hükmün tutulur mahkemei ruzi cezada / Gülbangı kudümün çekilir Arşı Hüdada / Esmai şerifin anılır arzu semada / Sen Ahmed-i  Mahmudu Muhammed'sin Efendim / Sen bi


 
Hutben okunur minberi iklimi bekada / Hükmün tutulur mahkemei ruzi cezada / Gülbangı kudümün çekilir Arşı Hüdada / Esmai şerifin anılır arzu semada / Sen Ahmed-i  Mahmudu Muhammed'sin Efendim / Sen bize Hak’dan gönderilen bir mü'eyyedsin Efendim / Sen Ahmedi Mahmudu muallasın efendim /  Sen bize Hak’dangönderilen mücellasın efendim.

  1. Muhterem izleyicilerime Şeyh Galip’ten bir kaside hediyem olsun. (Sevgili Peygamberimiz Miladi 20 Nisan 571’de Rumi Rebiül evvel) doğum tarihi olduğuve ilimizde
  1. Sayın Belediye Başkanlığımız Koro Şefi Aydın Tekindor’un yönettiği T.S.M. Korosu bayramları ile ilimiz Müftülüğüne bağlı görevlerdeki din görevli arkadaşlar ile 19-4-2021 Salı gecesi 90. Yıl Çadırı’nda Sayın Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan eşi ile Sayın İl Müftümüz İbrahim Bey eşi ile refakat ettiği çok güzel bir Kutlu Doğum Haftası izledik.
  2. Yine bu defa 20 Nisan 2012 senesinde Süleyman Demirel ÇOMÜ Anafartalar Toplantı Salonu’nda Şef Aydı Tekindor nezaretinde aynen bayanlı erkekli ilahiler, kasideler… Çok güzel ikisinde de Kutlu Doğum Haftası kutlandı.
  3. Amma velakin bu defa 8-4-2013 gecesi her camiden ezan namazına müteakip camilerden belediye toplu taşıma araçları görevlendirilerek Lapseki yolu üzerindeki Ç.T.S. Odası Toplantı Salonlarında aynı anda öyle bir yoğunluk ki ben üst salonda bir yer bulabildim. Ara yerlerdeki aralarda bile insanlar oturdu. Çok modern alt salonu olduğu gibi görebiliyorsun. Her şey çok güzeldi taa buraya kadar belirlenen saatte Eski Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Bardakoğlu bir konuşmaya başladı. Ha şimdi ha şimdi ha şimdi konuşma hemen hemen aynı doğrultu üzerinde bir türlü bitmedi. Programı kim hazırladı kim yönetti programda sunulacak daha birçok şeyin olduğunu duymuştum. Vakit kalmadı son derece herkes de ben de üzüldüm.
  1. 10 Ocak 2014 Cuma günü Şehitler Camii’nde Cuma Namazını eda etmek üzere bulunduğumda Sayın İl Müftümüz ezan öncesi vaaz verdi ve 12 Ocak Pazar kşamı yine bu camide ilimizde görevli din görevlilerince yatsı namazından önce Mevlit Kandili dolayısı ile mevlit okunacağı herkesin davetli olacağı. Din musıkisinde son derece meraklıyım yemek dahi yemeden camiye, cami hınca hınç dolmuş. Sayın görevli arkadaşlar başladı hakikaten seçkin kişiler tarafından okunurken Müftü Bey geldi kürsüye çıktı ‘Öyle gırtlak nameleriyle, falan filanla Peygamber sevgisi olmaz’ deyip vaaz etmeye başladı. Şahsen çok canım sıkıldı. Cuma günü davet ettin, Mevlit Kandili’ne herkes mevlit dinlemek için geldi. Tamam 360 günü konuş, 5 gecemiz kandildin musikisi arada ilahiler mevlitteki güzel sözler musıkı nameleriyle bir sanat eseri. Her insan gırtlağı çok değişik bir enstrüman, mevlit yarım kaldı yine çok üzüldüm, bir şey diyemiyorsun. İlimizde din musikisi çok gelişmiş. Bir hafız abimizden dilemiştim Bigalılar zamanında bir otobüs tutup zamanın en meşhur hafızını dinlemek için İstanbul Fatih Camii’ne gidiyorlar. (Hafız Sami’yi)
Adı geçen insan sesinin plağa alındığından itibaren virtöz sayılır üzerine gelmemiş. ( 27 Nisan 1943’te vefat etmiş, cenazesi çok kalabalık olmuş) O da okumasını bitirmiş, kapıda karşılamışlar. ‘Biga’da Hafız İsmail Efendi var, aynı sayılırız hiç farketmez’ demiş, dönmemiş. Biga’da bu konuda öncü sayılır son derece iyi hafız yetiştirilir. Bu hafızları İzmir kaparmış. Selam olsun….