Bundan 73 sene kadar evvel çocuktum.

  1. Bundan 73 sene kadar evvel çocuktum. Misafirler falan gelir. Bu kelime çok konuşulurdu neye misal getirmek isteniyor pek bilemiyordum. 1950 yılında çok partili sisteme geçilerek Demokrat Partinin iktidara gelmesi neticesi gelişen bazı yorumlar.
  2. Demokrat Parti iktidarında Türkçe okunan ezan Arapçaya çevrildi. Radyolar daha çok arttı. Radyolarda Kuran okumalar başladı. Sanayi gelişiyordu sendikalar kurulmaya başladı. Her hafta Pazar günleri radyolardan naklen mevlit okumalar başlamış olup bu arada Din musikisi ile din dışı (Ladini) musikimiz gelişmişti. Bestekar hafızlarımız çoğaldı mesela Sadettin Kaynak uzmanları Sadettin Kaynağı çıkar, Türk musikimiz çok noksan kalır. Hatta hafız Sanat Müziği okuyanlarda çoğaldı. Musikimizde gerek dini gerek din dışı musikimiz son derece gelişmiş oldu.
  3. 25-06-1950 senesinde Kuzey Kore Güney Kore’ye saldırması ile NATO’ya bağlı 16 ülke daha önceden alınan karar gereği Kore’ye Birleşmiş Milletler olarak asker çıkarma kararı alındı ve 17 Ekim 1950 tarihinde Tahsin Yazıcı Komutanlığında Türk Tugayı Kore’ye çıkmış oldu. (Muhalefet partilerin o zaman ki sloganı Arapça ezan radyoda Kuran Kore’de kurban)  Harp esnasında 37 subay 26 astsubay 658 er olmak üzere 721 şehidimiz oldu. Albay Celal Dora çemberde kaldı. Sancağı beline dolayarak çemberi yardı geçti ve sebep olan Amerikan generali alnından vurdu. Türk komutanım bu bizim kanunumuzda vardır dedi.
  4. Kore’nin arkasından Çin varmış sürü geliyormuş. Amerikalılar Harp sanatını bilmediklerinden 32.nci paralelde Türk ordusu çok başarılı olup sürüyü durduruyor. Kore savaşı sayesinde Dünya ülkelerine tanınmış olduk. ( Bu satırlar benim o zamanki bilgilerimden gazete, radyo ve günlük konuşmalardan oluştu.)
  5. Daha sonra Türkiye’miz çok büyük Amerikan marşal yardımları gördü. Süt tozları askeri birliklere gıda fazlası depolarda 30 yıl öncesinin tarihi damgaları sığır etleri vs vs. o zamanlar hakikaten çok büyük destekler gördük.
  6. Fakat şimdi aleni şekilde baş düşmanımız oldu. Daha önceleri alınan mutabakat kararlarına uyulmadı. Güney sınırlarımız boyunca 30 km. derinliğe ineceklerdi. Bu ara yerlere de ülkemizden en az 2 milyon Suriyeli bu topraklara yerleşecekti. Ne yazık ki dünyamızın sahibi kalmadı. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği dünya beşten büyüktür. Bugüne kadar 270 milyon kişi yerinden yurdundan edildiği ekonomik becerisizlikler yüzünden denizlerde boğuldular. Afrikalıların kendi yurtlarında kiracı durumuna düştükleri kamplarda ayakta kalmaya çalıştıkları çok hazin durumlar Allah inşallah iyi yapsın. Türkiye’miz bütün her tarafı ateş çemberi olup normal yaşantımızı sürdürüyoruz. İnşallah böyle devam eder. Corananın da Dünyamıza gelişi güzel gönderilmemiş olup bir uyarı niteliğinde olduğu zalimler tarafından hala farkına varılmayıp zalimliklerini sürdükleri Dünya da bu güne kadar 12 Ekim 2021 4 milyon 488 bin kişi can vermiştir.