4 Ekim 2021 Perşembe Sermaye Piyasası Kurumu geç de olsa Aracı Kurum Yöneticilerinin bazı yetkili görevlilerinin kendilerine...

 

  1. 4 Ekim 2021 Perşembe Sermaye Piyasası Kurumu geç de olsa Aracı Kurum Yöneticilerinin bazı yetkili görevlilerinin kendilerine, birinci, ikinci derece yakınlarına işlem yasağı getirilmiştir. 23 Eylül günü her ay toplanan Merkez Bankası Başkanlığı’ndaki Para Piyasaları Kurumu (TCMB PPK) toplantısı saat 14,00’te 100 Baz puan politika faizi indirimi açıklaması ile döviz hiç ilgisi yok aşırı derecede yükselmiş olup Ayrıca BİST Borsa İstanbul ilgisi olmayacak derecede aşağı çekilmiştir. Her iki yönde de maniplasyon  birbirlerine para ödemeden mal devir daimi yapmışlar sonunda Borsa’dan ne kadar düşük mal almışlar, dövizde de yenilere ne kadar mal satmışlar böyle devam ediyordu.
  2. ABD İstshbarat Servisi’nde muhbir çatlağı yapılan açıklamalarda yakayı ele verdiği, istihbarat servisinin çöktüğü haberleri geçiyordu. Sanırım Türkiye hakkında yanılmalar.
  3. A.B. Devletlerinin 2021 yılı bütçesinden PKK/YPK ya da 778 milyon dolar ödenek ayrıldığı Türkiye aleyhine kullanılması.
  4. Yine A.B. Devletleri Türkiye’nin yükselmesi ve her türlü gelişmesini engellemek üzere hatta AK Parti hükümetinin iktidardan gitmesi hususunda muhalefete çok büyük madde destekte bulunuyormuş ama karşılığı da ona göre olacakmış. Seçimlerde karşılama törenlerine özel karşılama 3-4 otobüslük ekipler davullu zurnalı olacakmış vs vs vs. Yardımın miktarı belli değil de şöyle bir karşılaştırma esprili olarak Karadenizli ‘Uy Haçan Hamsi baluğunun 50 çeşit yemeği olur’ demiş. Dinleyenlerden biri ‘Ha defol ordan, say bakayım’. ‘Hamsi baklavası’ demiş, soruyu soran ‘Tamam hacet kalmadı, kalsın’ demiş. Yardım parasının miktarına gelince  duvarlara ‘Zulüm 1453’te başladı’ yazıldığına göre yorumunu siz yapım miktarı çok yüksek.
  5. Muhalefetin bilhassa yandaş diye hitap ettiği  TV kanallarında gerek resmi gerek özel güncel haberlerinde Yusufeli Barajı’nın 274 metre dünyanın en yüksek 2. Barajı olduğu, 15 Kasım’dan itibaren su tutmaya başlayacağı çok yakın bir zamanda elektrik üretimiyle çok önemle katkıda bulunacağı 18 Mart 1915 Köprüsü’nün ABD hatırı sayılır medya kuruluşlarında stayişle gündeme getirildiği / Urfa’nın Ortadoğu ve bir çok ülkenin çok yüksek taleplerde bulunduğu en tatlı acısı isot biberinden 6 bin ton ürettiği, Erzincan’ın Harput ilçesinde tereyağlı süt böreğinin Avrupalar’a ihraç edildiği İliç ilçesinde ve Iğdır’da altın madenlerinin mevcudiyeti ile ve bazı bölgelerdeki maden yataklarının işletilmesine, Balıkesir olsun birçok yörelerdekiel tezgahlarında üretilip kök boyalarla boyanan halılara turistler tarafından çok büyük takep geldiği birçok ülkenin Türkiye’ye olacak turizm gezisi yasaklarının kaldırıldığı haberleri vs vs çok güzel haberleri bugün izliyoruz.