Yorum: Allah’ın sevgili kullarından imişim ki gerek sivil hayatımda

  1. Yorum: Allah’ın sevgili kullarından imişim ki gerek sivil hayatımda ‘’tabakhaneye bokmu yetiştiricen’’  atasözü gerçi o debagat sanatı meşin kösele (Fransız köselesi çok meşhurdu) vekate saraciyelik. 1950’li yıllarda 4 yıl arka arkaya %10’un üzerinde çok büyük bir tarımsal büyüme 4 yılın toplam %46’yı bulmuş olup, insan gücünden hayvan gücüne geçilmeye başlanmış. Edirne’de daha sonra ziyaretimde gördüm. Saraciye çarşısı mal yetiştiremiyorlar. O zaman bir çiftçi beygirin oldu mu (traktör henüz yok) kralsın: Saraçlar yalvarıyor vaketa istiyor. O biraz siyah saçı, kıbrısı, balık yağı ve dıgra yağları başkaları yapmak istemiyorlar. Mermer tezgahlar çok batıyor diye 12 sene çalıştım. Yani tabakhaneye bok yetiştirdim en büyük ustası odur.
  2. İkinci görevim 1966’da İmroz Sağlık Merkezine ayniyat saymanı ortaokul mezunu olmazsa ilkokul diye (1954 mezunu olup tabakhaneye soyumdumdu) gittim kısmetmiş. Özelliği ameliyathanesi mevcut olup devamlı genel cerrahisi mütehassıslığı görevi bilhassa metin İsmail beyler. Doğan Dilmen Kayseri’den Kerim Ulubay ve daha bir çok illerimizden listesi geliyor. Bayan olarak Şişli’den Olcay Derman.
  3. En önemlisi 1993 yılı 24 Ocakta şehit olan Uğur Mumcu’nun dayısı Sakarya’dan gelen Faik Peksimetçioğlu Necdet Bey ben Fransa’da hastane yönetimi ve adli raporlar hakkında kurs gördüm. Talimatnamesini hazırladım. 25-50-75 ve 100 yataklı hastanelerde baştabiplik görevi yaptım dedi. Bilhassa adli raporlarda psikiyatri sorunu dili kocaman olup ağzından tam telaffuz çıkmayan  fıs fıs hava kaçıran vs. kimselere ceza ehliyeti yoktur yazılır dediği aklımdadır.
  4. Son zamanlarda öyle çok adli hadiseler oluyor ki bir bakıyorsun bilen bilmeyen herkes savcı, hakim, adliyeci kesiliyor. Benim de görevim icabı biraz olsun bilebildiklerimden bir bakıyorsun adam katil polis, katil devlet diyor net ve kesin suç işliyor.
  5. Böyle bir durumda emniyet bu kişiyi yakalar. İlk iş emniyet bu satışı yetkili sağlık kurumuna sol kolu mühürlü görevli eşliğinde evraklı olarak gönderir. İçkili olup olmadığına yaralı ise kaç gün iş ve güce mani olacağı vs. vs. her husus belirtilir. Emniyet gerekli diğer delillerle birlikte savcılığa teslim edilir. Savcılık gerekli gördüğü takdirde hakimliklere adliyeye suçlunun cezalandırılmasını talep eder.
  6. Karanlık güçlerde böylece cezai ehliyeti olmayanları çok güzel kullanır. Gözbebeğimiz Boğaziçi Üniversitesi ‘inde Dekanın önü kesiliyor. (Sanıyorum 4 Ekim Pazartesi) aracının üstüne çıkılıyor. 10 kişi göz altına alınıyor. 7 kişi muaf 3 kişi tutuklanıyor. Not: Bir televizyon kanalında tahsilli hükümet kanalında tahsilli hükümet karşıtı 2 konuşmacı önünü kesip araç üzerine çıkanlar öğrenciler imiş. Hariçten kimseler olmayıp Sayın Cumhurbaşkanımıza suç duyurusunda bulunmaları imiş. Böylesine özrü kabahatinden büyük denir. Eğer öğrenci hocasını, rektörünü, dekanını tanımıyorsa böyle zihniyete yazık. Ülkemizde hırsızın hiç mi kabahati yok yakında önemli yerlere heykelleri dikilecek hale gelmiş. Akılcı düşünenlere selam olsun.