imiz güzel sanatların kolu olan Türk Sanat Müziği ÇASEMDER ‘’Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği’’ bir buçuk sene kadar aradan sonra sayın başkanımız Ulviye Çalidag’ın...

  1. İlimiz güzel sanatların kolu olan Türk Sanat Müziği ÇASEMDER ‘’Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği’’ bir buçuk sene kadar aradan sonra sayın başkanımız Ulviye Çalidag’ın ilgilenmeleri sonucu Hamidiye Tabyasında yeni binalarından birinde 4 Ekim 2021 tarihinden itibaren T.S.M koro çalışmalarına başlanmış olup çok az mazereti olan arkadaşlar hitamında söz heyeti ile çalışmalara başlanılmıştır. Ayrıca başka bir için derneğimizin Türk Halk Müziği çalışmalarına başlayacaktır. Hakikaten Çanakkale’miz diğer kurum ve kuruluşlarının sanat ve halk müziği topluluklarının mevcudiyeti ile bir şansıdır.
  2. Bütün alemlerin Rab’ı olan Allah ‘’Ya Muhammed mümin kullarıma söyle ki konuşurken karşılarında ki düşmanı bile olsa lafın güzelini söylesinler’’ diyor. Bizler lafın en güzelini sözüyle ve sazı ile yerine getiriyoruz demek ki. İlahi rızaya ermenin en kestirme yolundayız. Bu yolda olup ayrıca izleyenlere de selam olsun.
  3. İşte gerçek belgesi: İbrahim Tatlıses müziğin efsanesi olarak anılır. Geçen sene Star TV’de her hafta ülkemizin değerli müzik sanatçılarından 5’er kişiyi programına davet etti. Geçmiş dönem müzik şölenlerinden örnekler gösteriliyordu. Sanatkarların çoğu yüzüne karşı tayişle bahsediyorlardı. Türk Halk Müziğini halkımıza sen sevdirdin. Sen büyük turizm otellerine sen soktun gibi ne yazık ki 2011 yılında başından vuruldu Avrupalar da çok uzun süre tedavi görerek tekrar sahnelere döndü.
  4. Sanatçımız Belarus’ta 5 konser karşılığı tam 3 milyon dolar alacakmış. İlk konseri 9 Ekim’de Hilton Otelinde yılbaşı için 1 milyon dolar diğer 4 konser için 500’er bin dolar helal olsun müziğinin cazibesi herkesi etkiliyor. Sanatçı 23 Eylül 2021 günü Kuruçeşme açık havadaki konserinde çok büyük izdiham yaratılmış olduğudur.
  5. Müzik! Müzik otoritelerinin yorumuna göre ‘’Allah insanlar henüz vücut bulmamış halde iken Rumlar alemini toplayıp o son derece güzel sesi ile ‘’Ben sizin Rab’ınızım bana inandınız’’ dediğinde inandık denildiğini insan ruhu da o sesi müzikte aramaktadır.  Her türlü müziği bilhassa din müziğini.
  6. 1950 yıllarında Demokrat Parti iktidara geldiğinde radyolardan her hafta Pazar naklen mevlit tertip edilirdi. Halil Dinçer adlı patronun tabakhanesinde radyo olup oradan dinlerdik. Bitiminde yarım kalan işimizi tamamlamak için en az bir saat fazla çalışırdık.
  7. Din müziği çok gelişti ayrıca İstanbul’da Saadettin Kaynak 332 beste 42 makamdan din dışı beste yapmış İzmir’de Hisar Camii baş imamı tarafından birçok şarkı bestelenmiştir. Bilhassa 1950’li yıllardan sonra daha ziyade hafız bestekârların dini ve din dışı besteleri çoğalmıştır. Halkımızın dini gecelerde ve özel camilerde okutulan mevlitlere ve gazinolar vs. konserlere çok büyük ilgi duyulmakta olduğudur. Şu anda bazı sanatçılarımızın genel durumundan çok iyi olduğunu düşünüyorum.