Bütün alemlerin rabbi olan Allah! Ya Muhammed mümin kullarıma söyle ki konuşurken karşısındaki düşmanı dahi olsa lafın güzelini söylesinler diyor kutsal kitabımızda.

  1. Bütün alemlerin rabbi olan Allah! Ya Muhammed mümin kullarıma söyle ki konuşurken karşısındaki düşmanı dahi olsa lafın güzelini söylesinler diyor kutsal kitabımızda.
  2. 20 Eylül Pazartesi günü Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emekliler Derneği (ÇASEMDER) Türk Sanat Müziği (TSM) koro arkadaş Miraç Koçak telefonda koro arkadaşı ama Baki Şenol’un vefat edip, öğlen namazına müteakip cenazesinin Barbaros camiinden kaldırılacağını haber verdi. Özel aracı ile beni de alıp götürdü. Cami avlusunun belirli bir bölümü sırf musikiye gönül vermiş. Diğer T.S.M ve Türk Halk müziği şefleri enstrümantalleri ile dolu idi. Ayrıca dernek başkanımız Sn. Ulviye Çalıdağ, koro şefimiz Sn. Osman Erkan, Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Sn. Dinçay Köksal vs. vs. çok kalabalıktı.
  3. Ben de 2012’de koroya dahil oldum. Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi daha sonra İbni Sina Sağlık Kolejinde koro çalışmalarına devam ediyorum. Baki dedim senin bu gözlerinin hikayesi nedir. Dedi ben Ezine yolu doğu tarafındaki Civler köyündenim. Küçük çocukken köye menenjit hastalığı girmiş. Biz üç bebekten ikisi ölmüş. Allah’ıma şükürler olsun benim gözlerime vurmuş ben hayatta kalmışım dedi.
  4. Hakikaten Allah gözlerinden aldığını musiki kabiliyetine vermiş. Gerek sanat gerek halk müziğinde çok başarılı olmuştur. Sayın hocamız her konserde ona solo olarak görev vermiş olup çok başarılı olmuştur.
  5. Bir gün Sn. Hocan dedim. TV musiki kanalının Akşam Sefası programında Bir Bakış Baktım Kalbini Yaktın şarkısında enstrümanlar hemen gazel havasına geçti. Bu şarkılarda eskiden araya mutlaka bir gazel konur enstrümanla geçiştirilmez. Bende ramazanda müezzinlerle teravi namaz aralarında salavat getirerek sesimi kurban bıçağı gibi biledim okutursanız memnun olurum dedim. Evet hocam beni dinledi Bir Bakış Baktın şarkısını  solo olarak Baki Şenol arkadaşımıza verdi. 15 Ocak 2020 gecesi İÇTAŞ Kongre Merkezinde şarkının arasına irticale gazellerden Fuzuli’nin Derdime Vakıf Değil Canan Beni Handan Bilir/Hakkı Vardır Şad Olanlar Herkesi Şadan Bilir/ Meyan Kısmı Söylesem Tesiri Yok/Sussam Gönül Razı Değil/Çektiğim Alamı Bir Ben Bilirim Birde Allah’ım Bilir diyerek gazele girdi ve seyirciler tarafından çok alkışlandı. Adı geçeni sonsuzluğa yolcu ettik.
  6. Kutsal kitabımızda biz ruhu esnasında geçici ölüm esnasında devamlı tutarız diyor. Yani ölüm kesin sonuç olmadığıdır. Musikiye gönül verenlere selam olsun.