Ne yazık ki manevi değerlerimizi unutuyoruz.

  1. Ne yazık ki manevi değerlerimizi unutuyoruz. Hatta Allah, peygamber namaz denildiği zaman gerici oluyorsun, yobaz oluyorsun, biraz daha iyimser molla oluyorsun. İnancım tamdır. Ol derse olur anda cihan/olma derse mahvolur anda cihan.
  2. Sağlık merkezinde bir şey oldu yaşlı hizmetli Fatma hanıma Allah insanı günde 20 defa denermiş dedim de ne 20, 70 defa dener demişti. Bazen akla çeşitli fikirler geliyor.
  3. Dinlediğim faizlerden hakiki din adamlarından ve açıklamalı Kuran’dan. Yarabbi sen bizleri ve dünyayı boşa yaratmadın diye bazı konular hakkında da düşünüp fikir yürütmek dahi büyük sevaplar ibadetler yerine geçermiş.
  4. Ülkemizde 28 Temmuzda başlayan büyük orman yangınları aynı zamanda Yunanistan, İspanya, İtalya ve bazı ülkelerde büyük tahribatlar yapmış daha sonra sel baskınları.
  5. Batı Karadeniz’de Kastamonu, Bartın’da meydana gelen ve bilhassa Bozkurt ilçesinde kısa bir zamanda metre kareye üç yüz kilo yağış o bulutlar bunu taşıyor. Gökyüzünde belirli bir ortamda yeryüzüne bırakıyor. Bir metre kareye on beş teneke su demektir. Köprüler yıkılıyor araçlar sanki kibrit kutusu bunları  hep gördük. Bırakılan çamur vs.
  6. Benim için en önemli husus o dağlarda ki sanayi tomruklarını en küçük insani, dünyevi bir vasıta kullanmadan kendi kudretine denize indirilişi otuz beş bin tomruk yukarıdan fotoğrafları çekilmiş seksen kilometre mesafede deniz kıyılarına yayılmış deniz ve vasıtalarınca toplanıp karaya çıkarılmaya çalışılıyordu. Bunu bile düşünmek ibret oluyor.
  7. Şubat ayında oğlum geldi. İnternetten annesi ve benim için randevu almış. Onar dakika ara ile aşılarımızı olup gezmeye çıktık. Sarıcaeli köyü üzerinden yukarı çıkmak istedik 6 adet ellerinde baltalar işçilere rastladık. Akşamdan çok yağmur olmuştu. Çıkamazsınız çok yağmur yağdı çamur dediler.  Köye inip daha düzgün bir yoldan çıkalım dedik. Orman içinde villalar iki kişiye rastladık. İstanbul’da oturuyoruz Artvinliyiz dediler. Yol buraya kadar daha yukarısı yok dediler. Sordum baltalı işçileri onlar tutmuşlar alt dallar yani yangına karşı gerekli tedbirleri almışlar. Bazı şeyleri hiç düşünmüyoruz. Yangınlarda naklen bakıyorum alt dallar yerlere kadar üst dallar birbirine girmiş. Orman köylülerine hem iş çıksın bunlar için çalışmalar olsa kozalaklar toplansa arada her türlü araçlar var en az otuz metre yok aralıkları. Verilecek irtibatlar kesilse her halde kısa bir zamanda yangınlar bu kadar yayılmaz. Eh laf cambazıyız lafa çiftetelli oynatır lafa bağdaş kurdururuz. İşe geldi mi Allah versin Allah yapsın devlet ne güne duruyor. Maalesef idari yönetici pek yetişmiyor. Başkaları tarafından idare edilenleriz, kimse kusura bakmasın. Selamlar.