1 Ata sporumuz yağlı güreşlerin Kırkpınar’da bu yıl 660’ıncı yılı. Elmal’nın 669’uncu yılı tekrarlanıyor.


 
1 Ata sporumuz yağlı güreşlerin Kırkpınar’da bu yıl 660’ıncı yılı. Elmal’nın 669’uncu yılı tekrarlanıyor.
2 Bu sene 21.08.2021 Cumartesi Akhisar Çağlak 562’nci yağlı güreşlerini Koza TV’den naklen seyrettim.
3 Biraz da kendimizden katkı yapalım. Ben 1939 doğumlu olup 1948 yılında babam beni (Uzunköprü halkındanız) Edirne’ye Kırkpınar’a götürdü tel çevrili. Başa iki pehlivan çıkmıştı, biri Babaeskili İbrahim biri Sındırğılı Şerif. Türkiye’nin durumu yeni gelişiyordu, şimdilerde 60’a yakın pehlivan çıkıyor. Bu büyük başarıdır.
4 Çağlak yağlı güreşlerinde kuralar çekildi 54 baş pehlivan dizildiler. Sıra geldi bizim başpehlivana cazgır tanıtıyor. ‘Karşıdan gelir Tatar/Tozu dumana katar/ Çanakkale İli Lapseki Belediye Başkanlığı’nın başpehlivanına/Kündeci Feyzullah derler/ Evelallah kündeye aldığı manda olsa sırt üstü yere atar’ deyip sonunda ‘İncir ağacından oklava olmaz, mısır unundan baklava olmaz, her ananın doğurduğundan da pehlivan olmaz’ deyip ‘Çal davulcu’ deyip güreş başladı. Pehlivanımız Feyzullah Aktürk 22 yalında Avrupa birincisi, Dünya üçüncüsü. Bu sene 660’ıncı Kırkpınar Başaltında ilk 4’e kaldığından Başpehlivanlık hakkını kazandı. Kendisinden gene gene iri Menderes isimli başpehlivanı da uzatmalarda yenerek yarı finale yükseldi. Başpehlivan Ali Gürbüz’e yenilerek Akhisar Çağlak 562’ncisi düzenlenen güreşte çok tecrübeli güreşçiler arasında üçüncü oldu. Bu büyük başarıdır. 26 Ağustos Perşembe 287’nci yağlı güreşleri Çardak’ta yapıldı sanıyorum. 61 başpehlivan iştirak etti. Feyzullah 2’nci tura daha sonra 3’üncü tura yükseldi. Özel işim vardı televizyondan naklen seyrederken sonuç ne oldu bilmiyorum.
5 Çan Belediye Başkanlığı,  Kepez Belediye Başkanlığı, Çardak Belediye Başkanlığı ve Çanakkale halkımızın güreşlere gösterdiği ilgiden çok memnunum. Devamı hususunda ilgilenenlere minnet ve şükranlarımı arz ederim. İnşallah en değerli ibadet yerine geçeceğinden asla şüphem yoktur. Bu spora gönül verenlere selam olsun.