.

1- Temmuz 2021 başından beri 65 yaş üzeri bizler toplu taşıtlardan tekrar yararlanmaya başladık. İlk cuma, Cuma Pazarı Kantar Durağı’nda toplu taşıt beklerken arkadaşın biri ‘Ben son derece sabırlıyım hani adama sormuşlar ‘Adın ne’ diye, ‘Mülayim’ demiş. Hakikaten her haliyle mülayim.  ‘Sert olsan ne yazar’ demişler. Öyle bir insanım ama son zamanlarda gıdalarımıza sanki bir şey katılmış hemen sinir olup, saldırasım geliyor.  Kendimden şüphelenmeye başladım’ dedi.  O sırada Ç-3 geldi yolumuza devam.
2- Birden aklıma şu an 81 yaşındayım 73-74 sene evvel 7-8 yaşlarındayım büyükler konuşuyor. Askerde ilk acemi döneminde köpek eti yedirildiği neymiş düşmana köpek gibi saldırılsın diye, tecrübeli biri, hemen kaplar kalaya gider diye konuşmalar olup o zamanki çocukluk halim dinliyorum. Daha sonra Ezine’ye geldik çalışan kalfalardan da böyle şeyler duyuyordum. Derken askerlik geldi çattı ve 2 ay acemilik devrini İzmir Bornova’da 57’nci Top Alayı’nda göreve başladık iyi bir şey askerlikte o zaman Türkiye 66 vilayet. Her tarafın insanıyla kaynaşıyoruz derken orada da köpek eti lafları hortladı. Şaka gerçek konuşuyoruz ben diyorum ‘Ölecek değiliz ya 2 ay boyunca et yemem’ diyorum. İlerleyen günlerde arkadaşın biri dedi ki ‘Benim tanıdığım birinin iyi tanıdığı sivil aşçı demiş ‘Bir gün bir etler geldi, şüpheliydim. Ertesi gün yeni yemek kazanları geldi, öncekiler kalaya gitti. Demek köpek eti yedirildik. Birkaç gün sonra Konyalı arkadaş herhâlde şaka olsun bana ‘Arkadaş kendimden şüpheye düştüm içimden havlamak, ulumak geliyor. Bazen size saldırasım geliyor. Öyle olursa hoşt falan dersiniz’ diye takılıyor.
3- a) Son zamanlarda öyle saldırı haberleri ile karşılaşıyoruz ki bilhassa boşanmış veya boşanma esnasındaki kadın varlıklara insan olan böyle bir saldırıda bulunamaz. B) 40 yaşlarında bir adam 10 kişiden fazla insan sopalarla saldırıyor. Bereket kendini minibüse dayamış. C) Bir bakıyorsun hareket halindeki minibüs şoförüne hareket halinde motosikletten ateş edilip şoför ölüyor ve bir minibüs duvara çarpıp duruyor. D) Bir bakıyorsun kan davalı 2 akraba barışmak için buluşuyor. 3 ölü 2 yaralı vs. vs. vs. her gün saldırılar. Eskiden köpeklerde normaldi. Şimdi yasaklı Pitbull cinsi, kedi köpek. Çocuk, kadın canlı varlık ne varsa acayip saldırıyor her ne kadar inanmak istemesem de yorumumu siz kıymetli okurlarıma arz ediyorum. Gıdalarımıza bir şeyler katılıyor inancına ben de katılıyorum.