1-Çanakkale Valimiz yıllar önce bir orman köyüne gitmiş.


                1-Çanakkale Valimiz yıllar önce bir orman köyüne gitmiş. Kapı önünde oturan yaşlı bir kadının elini öpüp hal hatır sormuş, ben Çanakkale Valisiyim demiş. Kadın; A oğlanım biraz daha okuyup bir ormancı olamadın mı demiş.
                2-Yine orman köylülerinden dinlediklerim ormanın korunması için çok eski ve sert kanunlar içeriyor. Ormanın bir kozalağını bile alamazsın diyorlar. Yakalandın traktörün hemen bağlanır. Cezalar çok ağırlaştırıcı imiş.
                3-Köy sağlık memuru bir abimiz anlatıyor. Aşılama yapıyorum o gece köyde köy odasında sabahlayacağım lamba çok kısık, yaşlı bir adam odaya girdi; gazın okkası 90 kuruş deyip püf diye söndürdü diyor. Ormancı geldiği zaman karşılanır atını hemen ahıra samanı arpası verilir kendisi de çok güzel ağırlanır. Buna benzer bir çok yaşanmış hikayeler dinlemiştim.
                4-2004 yılı 24 Ocak günü ülkemiz ve Çanakkale’de çok acayip bir kış oldu Biga tarafında elektrik nakil direkleri yıkıldı ilimizde de aynı şey. Ormanlarda ağaç dalları kırıldı kimi yere düştü kimi ağaçtan aşağı sarktı. Ben arada bir Ezine’ye giderken yollarda bu durumu görüp Allah korusun bir yangın çıksa önüne geçilmez diye düşünüyordum bunlara bir çare temizlensin diyordum.
                5-Günlerden 2008 yılı 30 Temmuz Çarşamba çok uzak bir yerde harman makinasından bir kıvılcım öyle bir hızla yayıldı mahalli televizyon naklen gösteriyor yangın İntepe’de vatandaşlar evleri tehdit altında ağlaşıyorlar. Traktörler anızları sürmeye başladı yangın yolun karşısına sıçradı manzara et lokantası yanında çam ağacı tutuştu ve yandı. Tusan Oteli çok büyük bir tehdit altında anızlar sürülüyor önüne geçilmeye çalışılıyor. Ben sıradan bir vatandaş bunun vekametini görüyorum ilgililer niye görmüyor. Sağlık merkezimiz odun sobalı idi yaşlı hizmetli kadın odunları bir şişe gazla tutuşturamıyordu. Bisikletimle ormana gidip yarım çuval kozalak topluyordum 3 adet kozalak odunları ancak tutuşturuyordu. Ormanlarımızın maalesef tutuşturucu deposu bunlar zamanında temizlense ağaçların alt kuru dalları kesilse buna dair önlemler alınsa bu derece yangın tahribatı olmaz diyorum. Eh yaşım henüz 81 dalında gonca tomurcuk çiçek açmamış çağında olup, inşallah ormanlarımızın adamakıllı korunma hususunda alınacak tedbirleri görürüm inşallah. Aklı başında her türlü düşünce ve icraatın yanında olup, aynı frekans çizgisinde olan dostlarıma okurlarıma selam olsun. ( Lafa geldi mi çiftetelli oynatır lafa adeta bağdaş kurdururuz işe geldi mi yok )