Burada arz etmek istediğim husus şu veya bu parti değil.

1 Burada arz etmek istediğim husus şu veya bu parti değil. Hangi partiden olursa olsun Bu vatanın üstün menfaatleri uğruna yapmış olduğu bedeni veya düşünceleri ile amirlik, memurluk, cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, bakanlık, milletvekilliği görevlerini en iyi şekilde hiçbir tesir altında kalmadan ilkesine yaptığı hizmetlerdir.
2 1966 yılında İmroz Sağlık Merkezi’ne açıktan valilik onaylarıyla memur oldum. Öyle ki, Milli Güvenlik Kurulu’nun mevcut iki adaya vermiş olduğu önem Sağlık Bakanlığı’nın da Bakanlık personelinin hiçbir yerde dikiş tutturamayıp en son sürgün yeri. Çok zor insanlarla da çalıştım ‘yumurtanın da bir kulpu kolayı olur bazı insanların hiçbir kolayı yoktur’ diye bunları da yaşadım. Allahıma şükür hiçbir noksanım kalmadı.
3 Sağlık Bakanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı arasında 1966 yılında bir protokol imzalanıp her devreden ada halkına da hizmet hususunda bir genel cerrahi mütehassısının 1966 yılında askerlik görevi ifasında bulunmak üzere atanması neticesi Op. Dr. Mehmet Ergin göreve başlamıştır o zamanlar. Kadro kanunu 10 yataklı hastane, 1 ebe, 1 hemşire, 1 hemşire yardımcısı… Eh ameliyat ekip işi olduğu elektrikleri gece 24’te sönüyor, suları devamlı akmıyor, Dr. Bey devamlı stres içinde.
4 Bir gün esnaftan bir vatandaş salonda, müracatında doktor bey soruyor, ben de kalem odası kapı açık ‘Çanakkaleliyim’ dedi Doktor bey çok kibar ‘Ben burada acil vakalar için görevliyim. Eğer ailen orada ise ameliyatını olursan çok daha iyi olur’ diye çok normal.
5 Daha sonra duyarım ki Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanmış Gökçeada’da doktor ‘Paran yoksa ölürsün’ diye. Daha sonra müfettiş geldi, benimde görüşümü almak için Baştabip odasında. ‘Böyle bir iddia gazetede yayınlanmış, ne dersin?’ dedi.
Ben de ‘Sayın Müfettiş Bey sivil hayatımda berber dükkanlarında sıra beklerken keçi sürü sahipleri konuşuyorlar, ‘Çban tutacağız, bir hafta deneriz sürü memnun olmazsa sütü keser’ diye. Bu konu salonda geçti Op. Dr. Çok kibar şekilde eksip işi olduğunu, elektriklerin yetersiz, suyun da düzensiz olduğunu söyledi. Ama maalesef adam başka bir partili olmuş. Bir kurumda memur amirini dahi şikayet ediyor. Benim önüme de çıktı. Bu olay hakkında dolaylı yoldan bizi de etkilemeye ‘Ha defol kimsin be’ diyecem ama particilik öyle bir hale geldi ki koskoca operatör yurt içinde o zaman beş yüz bin kişiye düşüyormuş. Particilik artık haylaz sokak insanlarına kaldı. Müfettiş bey boyuna beni tasdik edercesine kafa sallıyordu. Çok haklısın dercesine aklı selim insanlara (olay eski Türkiye’de geçiyor 1966 yılları) selam olsun…