Ülkemizde insanlar arası ilişkilerde o kadar çeşitli tarihlerin derinliklerinden gelen ilahi rızaya erişme yolunda değerler var ki sayılamayacak derecede.

1 Ülkemizde insanlar arası ilişkilerde o kadar çeşitli tarihlerin derinliklerinden gelen ilahi rızaya erişme yolunda değerler var ki sayılamayacak derecede. Amma maalesef siyaset denilen hastalık bu değerlere karşı dış güçlerin de büyük yardımları ile engellenmeye kalkışılsa da hak ve adaletin yanındakiler her zaman galip geleceklerdir.
2 Hiçbir ilimizde yapılmayan koy hayırları ilimiz ve ilçelerimiz dahilindeki birçok köylerde birbirine üstün gelebilme, ilahi rızaya erebilme hırs ve yarışı içinde olduklarıdır. Hepsinden Allah razı olsun.
3 ORTACA KÖYÜ: Ramazanın köy hayırları zamanında olması 2 senedir de pandeminin hüküm sürdüğünden 5 senedir yapılamamaktadır. Traş olduğum berber Anadolu Hastanesi’ne yakın Ortaca berberi olarak görev yapmakta olup kalfası Mesut daha önce Bayır Taksi yanında görev yapıyordu. Bazı sebeplerden oraya taşındı köy hayırlarında beni davet ediyordu. Çan yolu üzerinde 20 km kadar mesafede olup daha önce karakol olan tepede iki çam ağacının gölgelediği kahvehane önüne gidildiğinde bir bakıyorsun yeni gelenleri evlerine davet eden 80 yaşlarındaki ihtiyarlar ve diğerleri evlere yemek yedirmek için davet ediyorlar. Gittiğinde sofra hazır, fırında oğlak, çeşitli yamaklar ardında peynir helvası biz kalkıyoruz hemen yeni gelenler… Köylü deyip ikinci sınıf vatandaş diye görmeye çalıştıklarımız öyle lezzetli hazırlık yapmışlar ki ne kadar misafir ağırlıyorlar o kadar memnuniyet. Öğlen namazından sonra camide okunan mevlit hitamında o köyde kazanlarla keşkek. Gelen misafirler çoğu yanında kap getirip ayrıca ailelerine de götürüyorlar. Birçok köylerin köy hayırlarında bulundum. Birçoğu ülkemizin isim yapmış mevlithanlarını davet ediyorlar. Bazen aynı gün 3 veya 4 köyde hayır yapılıyor. Ne kadar güzel örnekler.
4 Korona virüse sormuşlar o köylere neden uğramadığını, ‘Benim görevim tanrı tarafından verilen görevi çeşitli sebeplere dayalı bir uyarı. Kafirlere, zalimlere, hainlere ve nankörlere bir ikaz olup, belirli bir süre içinde tecrübemizi artırıp (mutasyona uğramak) can almadır. O köylere uğrayıp melekleşelim mi, ulvileşelim mi o zaman görevimizi tam yapamayız’. İnşallah nedenini anlamışsınızdır.
İnşallah biraz da olsa bu hastalıktan doğru yolu bulanlara selam olsun.