2021 yılı Ramazan Ayı pandemi kısıtlamalarından dolayı bilhassa bizler, 65 yaş üzeri vatandaşlar için normal namazlar gibi teravih namazlarının da tüm vatandaşlar için camilerde kılınması yasaklanmış.

  1 2021 yılı Ramazan Ayı pandemi kısıtlamalarından dolayı bilhassa bizler, 65 yaş üzeri vatandaşlar için normal namazlar gibi teravih namazlarının da tüm vatandaşlar için camilerde kılınması yasaklanmış olup, devamlı evlerden çıkamadık her akşam saat 18.30 da TRT 1 haber kanalından Diyanet İşleri Başkanlığı’nca program dahilinde ve uzman 3 adet seçici din görevlileri nezaretinde ülkemizin çeşitli yörelerinden her akşam 5 adet namzetin okuma yarışmasını zevkle izledik. 

  2 Okunan ayetlerden bazılarının Türkçe açıklamalarında

A Dünyada bütün ağaçlar kalem, denizde tükenerek ardında 7 deniz mürekkep olsa bunlar tükenir. Allah’ın sözleri, ilmi tükenmez yazılı olduğu
B Rahman Suresi’nin okuyuşunun da ayrı bir özelliği olup “iki denizi serbest akmak, birbirine kavuşmak üzere serbest bırakan odur. Böyle iken de aralarında yek diğerine tecavüz etmeye mani bir perde vardır. O iki denizden büyük ve küçük inci ve mercan çıkar. Rabbinizin hangi nimetlerini yalan sayabilirsiniz.”

Yorum: Televizyon yayınlarının Türkiye genelinde yayılmaya başlandığı 1975’li yıllarda Kaptan Custo isimli bir alim hemen hemen her akşam denizlerle ilgili incelemelerini yayınlıyordu. Bir gün Atlas Okyanusu ile Akdeniz’den aldığı numunelerin incelenmesinde ayrı özellikler bulunduğu Müslüman bir Fransız alimine açıkladığında Alim; ‘Senin bulduğun yeni olay Hazreti Muhammed’in sahifelerinde 1400 sene önce yayınlamış olduğu üzerine Custo’nun da Müslüman olduğu yayınlanmıştı. Ben 25 yıl Gökçeada’da görevli olduğumda bazen deniz araçları ile Çanakkale’ye seyahatlerim olurdu gidiş akıntıya karşı 5 saat dönüş 4 saat olurdu. Açık havalarda Boğaz’ın biraz açıklarında kilometrelerce uzanan bir köpüğün motor kaptanları buna ‘Deli köpük’ derler, Marmara Denizi’nin suları buradan dibe dönüş yapıp Marmara Denizi’ne akış yaptığını tecrübeli kaptanlardan duymuştum.

  3 “İnsanlar bir tek ümmet halinde bizim ümmetimizdir. Ben de sizi Rabbinizim, benden korkun” yazılı olup bazı vaiz ve din görevlilerinden onlara benzemeyelim, peygamberimiz sakal bırakırdı, sakal bırakmalar, yeşil takke giyerdi o da tamam, iyi güzel de deveye binerdi sen neden binmezsin, özel aracın olsa 2 sene sonra beğenmeyip yeni marka hevesine kapılırsın. Her neyse kitabımızın bir tek harfi bile bugüne kadar değişmemiş olduğudur. Selam olsun devamı yarın…