Geçen sene pandemi dolayısı ile yapılamayan Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışması bu sene 11-Nisan-2021 Pazar günü Konya Konya etabı ile başladı.

  1. Geçen sene pandemi dolayısı ile yapılamayan Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışması bu sene 11-Nisan-2021 Pazar günü Konya Konya etabı ile başladı. Kar yağışlı diye 2 defa tekrarlanan 13-Nisan Beyşehir-Alanya/14-Nisan Alanya-Kemer/15-Nisan Kemer-Elmalı/16-Nisan Fethiye-Marmaris/17-Nisan Marmaris-Turgut Reis/18-Nisan-2021 Bodrum-Kuşadası 8 günlük program ile çok güzel bir şekilde yabancı ülkelerin bisikletçilerinin katılımıyla Türkiye’mizin bütün güzellikleri turizme en güzel şekilde tanıtılmış olup, adeta reklamı yapılmıştı.
  2. 8 günlük saat 12.40’ta başlayan etapları bir dakika bile ayrılmadan her gün sonuna kadar izledim. Konya’da karlı ovalardan tarlalarda ertesi gün Alanya’da turistler denize giriyor. Gidiş geliş yolları Avrupai şekilde bayır tarafları ihale duvarları ile örülmüş düz yerlerdeki virajlara bariyer örülmüş hiçbir trafik kazasına meydan vermeyecek şekilde beyaz yağlı boyalı şeritler. Ayrıca yukarıdan helikopter yukarıdan tarihi ören yerlerini gösteriyor 2 adet sunucu geçilen yerlerin özelliklerini anlatıyor. Çok güzel bir ülkede yaşıyoruz Allah’a şükürler olsun.
  3. Kemer-Elmalı etabında sunucu Elmalı kazasında Türkiye’de yetişen bütün elmaların yüzde 14’ünün Elmalı’da yetiştiği elma suyu fabrikasının bulunduğu sera sebze yetiştiriciliği yapıldığı, Alim Elmalı’lı Muhammed Hamdi Yazır’a Atatürk emir verecek Kuranı Kerimi Arapçadan Türkçeye çevirmesini ve Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığını, Elmalı’nın Yeşilyayla yöresinde Türkiye’nin 1351 yılında ilk er meydanı yağlı güreşlerinin başladığının güreş meydanını görsel olarak gösterdiği 9 yıl sonra 1362 yılında bu sene yapılsa idi Kırkpınar güreşlerinin 659’ncu yılının olacağı Orhan Okulu Başpehlivanımız 6 yıl boyunca üst üste Elmalı yağlı güreşlerini kazanıp 2 adet Altın Kemeri devamlı kendisinden kalacak olan kemeri kazandığını açıklayarak, Başpehlivanlığı kazanan pehlivanlar bir yıl boyunca taşırlar ancak ara vermeden 3 yıl kazanırlarsa kemer onda kalır. İlk defa bu yıl baştan sona hiç ara vermeden yarışları seyretmiş oldum. Öyle ki 180 kilometre yol geliyorlar birincilik bazen beş santim fakla kazanılamayabiliyor. Her sene sırasıyla İtalya, İspanya, Fransa vs arada başka ülkeleri de 20 gün kadar devam ediyor. Tarihi şatolar, kiliseler, kaleleri de ayrıca Fransa’nın şarabıyla meşhur BORDEAUX üzüm bağlarını kilometrelerce görmüş oluyoruz. Yarışlara gönül verenlere selam olsun.