Daha önceleri yazmış olduğum gibi Türkiye’de sağlığın en sağlam temelleri 1.1.1983 yılında atılmış olduğu ve 38 senedir doğanlar kızıl, kızamık, su çiçeği gibi vs. virüs hastalıklarında tamamen sağlam

1 Daha önceleri yazmış olduğum gibi Türkiye’de sağlığın en sağlam temelleri 1.1.1983 yılında atılmış olduğu ve 38 senedir doğanlar kızıl, kızamık, su çiçeği gibi vs. virüs hastalıklarında tamamen sağlam yetişip, işitme kaybı, kısırlık, daha bilmediğimiz özelliklerden son derece arınmış vaziyette. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasına katılan hafızlarımız son derece çok güzel okudular o kadar ki adeta tren rayı gibi hepsi birbirine eş değerde okumuş ekol, tarz bakımından tizleri de çok önceki din görevlilerine göre daha üst perdelerden “Mehmet Ali Sarı” seçici hocamızın 2,3-3 oktav civarında okuduklarını zevkle izledik.

2 Her hafta pazartesi günler Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan görevli Osman Şahin hocamızın nezaretinde haftanın birincileri final yolculuğuna ayrılıyordu, böylece en az 125-130 hafızımızın finale ayrıldığı, 4 hafta da 20 hafızın son iki günde 50 düştüğü.

Not: Çanakkalemizi de temsilen 20 Nisan 2021 Pazar günü Yusuf Noyan isimli genç hafızımız yarışmada 2. Olmuştur. Yusuf’u 9 Kasım 2019 günü ilimiz Müftülüğünce Kutlu Doğum Haftası İçtaş Kongre Merkezi’nde Sayın Müftümüz Arif Gökçe tarafından kronometre tutup verilen süreyi 10 saniye bile aşmadan ilçe müftülerince çok çeşitli konularda konuşmalar. Sonu saz heyeti eşliğinde Sayın Necip Paşa Camii imamı Bircan Göçen ile Yusuf Noyan çok güzel ilahi ve kasideler okumuşlardır. İnşallah ilimizde İlahiyat Fakültesi de var. Din musikisi korosu kurulup orada halkımızın davetleriyle konserler verilmesini arzu ediyorum. Adamın biri canı helva istemiş bakkala gitmiş ‘Un var mı var, şeker var mı var, yağ var mı var, ne duruyorsun helva yapsana’ demiş. İlimiz de hepsi var ayrıca helvanın üzerine kuş üzümü, Antep, çam fıstığı gibi ilave malzemeler de var. İnşallah helvayı yapacak biri çıkar helva olur.

3 Nihayet 12 Mayıs 2021 Çarşamba saat 18.30’da Sayın Cumhurbaşkanı ve Diyanet İşleri Başkanı’nın da bir heyette iştirak ettiği yarışmayı 1’inci, 2’nci, 3’üncü bitirenlere ödülleri verildi. Maşallah öyle güzel bir nesil ki Allah “Bizim yolumuzda olanlara kendimizden bir güzellik ve sevgi bırakırız” cümlesi hepsi de son derece güzel, çok güzel giyinmişler. Benim için son derece güzel ve isabetli bir Ramazan geçirdim. Sayın Mehmet Ali Sarı hocamız İstanbul’a taşındık ben ayrıca bir iş buldum, kazandığım para ile 2 tane 5 numara gaz lambası aldım. 1947 yılında 16 yaşında idim (demek şu an 90 yaşında) 3 numara idare kullanıyorduk dedi. Hemen 5 numara lambaya gaz koyup mutfakta anneme götürdüm. Babam hiç sevinemedi sordum da babam ‘Oğlum buna gaz mı yetişir’ dedi.  Sayın okuyucular özel aracının deposuna sık sık benzin koymuyor, gecede bir çay bardağı gaz o bile sorun. Şimdi etraf sitelerine bakıyorum salonlar vs sabahlara kadar ışıklar sönmüyor aklı selim kişilere selam olsun.