“Nice canlı mahluklar vardır ki rızıklarını taşımazlar. Ona da size de rızkı veren Allah’tır. O hakkı ile işiten, hakkı ile bilendir.'

  1.  “Nice canlı mahluklar vardır ki rızıklarını taşımazlar. Ona da size de rızkı veren Allah’tır. O hakkı ile işiten, hakkı ile bilendir. Onlara ‘Gökleri yeri yaratan, güneşi, ayı size müsahhar kılan kimdir?’ Diye soracak olursan mutlaka ‘Allah’tır’ derler. O halde ne diye çevrilip döndürülüyorlar, Allah kullarında kimin isterse onun rızkını yayar, genişletir, çoğaltır. Kimin isterse onun rızkını da darlaştırır.  Şüphe yok ki Allah her şeyi  hakk ile bilendir. Onlara ‘Gökten yağmur halinde su indirerek, onunla yeri ölümünün ardından  canlandıran kimdir?’ diye sorarsan ‘Muhakkak Allah’tır ‘ derler. Ya Muhammet de ki; Her hamd  Allah’ındır. Fakat onların çoğu buna akıl erdiremiyorlar. Bu dünya hayatı eğlenceden, oyundan başka bir şey değildir. Ahiret yurduna gelince, hayat işte odur. Onu bir bilseler.
  2. Ramazanın gelmesi ile önceki senelerde olduğu gibi TRT 1. Kanalında saat 18.30-20.30 arasında Kur’an’ı güzel okuma yarışması düzenlenmekte olup. Dr. Mehmet Ali SARI, Halil NECİPOĞLU, Osman EĞİN gibi Türk musikisi dersleri almış, Kur’an okumada çok ileri safhalara gelmiş kıymetli hocalarımız nezaretinde her gün 5 kişi katılımında bulunup Kur’an okumaları birincileri seçiliyor. Haftada bir yine o seçilenler arasında yine yarışma tertip edilip ayrıca Osman ŞAHİN isimli hafızın Diyanet İşleri Başkanlığı’nca olacak 4 kişilik huzurda 3 adet hafızımız yarı finale uğurlanmıştır.
  3. Yorumum 1.1.1983 tarihinin SAĞLIĞIN tam bir kuvvetli temeller üzerinde oturtulduğunu daha önceki yazılarımda belirtmiştir. Ben de bu görevlerde bulunduğum için Allahıma şükürler olsun. Sağlık merkezinde görevliyim. Çanakkale İl Müdürlüğü’nden İdari ve Mali işlere bakan Saadettin Bey isimli arkadaş 1.1.1983 gününden itibaren yeni bir statüye geçildiği, çocuk ana rahmine düştüğünden itibaren gebelik takibi, doğumdan sonraki dönemlerde aşılamalarının Devlet görevlileri tarafından takibi ile aşıların Rusya’dan temin edileceği +4 derece ki muhafazasının sonuna kadar devam ettirilip, hiyerarşik duruma  göre sorumluluklar verildiği. Aşıların bölgesel depolarda muhafazası sağlanacağı.
    O günden sonra doğanlar yepyeni bir nesil gerek okuyuşlardaki kulak hassaiyeti., tizlerde daha üst perdelerden okuyuşlara son derece memnunum, memnun olanlara selam olsun.