Tarih boyunca: Firavun son derece acımasız zalim olduğundan Kur’anda kavmine ayrı ayrı tufanlar, keneler ve kurbağalar ve kanı (suların kana çevrilmesi gibi) gönderdik.

  1. Tarih boyunca: Firavun son derece acımasız zalim olduğundan Kur’anda kavmine ayrı ayrı tufanlar, keneler ve kurbağalar ve kanı (suların kana çevrilmesi gibi) gönderdik. Veba “Taun” afetine uğrayınca, Musa’ya ‘Rabbine yalvar, bu afeti üzerimizden kaldırırsa iman edeceğiz’  demiştir.
  2. 1350’li yıllarda, Antik uzaylılar tarafından gökyüzünden bulut şeklinde indiği ve dünyanın birçok yerinden de görüldüğü gibi haziran ayı ortalarında orak biçme zamanı ekinlerin tarlalarda nemlendiği, orakların hırç hırç ses çıkarıp biçemedikleri sonrada veba salgını başladığı, gemilerle dünyanın birçok yerine taşındığı fare ve pirelerle de yayıldığı  adına “Kara Ölüm” denildiği ve sonra Uluslararası Sahil Sıhhiye Müdürlükleri kurulduğu ve milyonlarca insanın öldüğü yazılısını Kara Kitap’tan okumuştum.
  3. 1918 yılında İspanya’da grip, nezle ile başlayan hastalık mutasyona uğrayarak İspanyol nezlesi adı altında Avrupa’da hızla yayılıp milyonlarca insanı öldürdüğü  vs. vs. İnsanlık bu gibi EPİDEMİ- kıtalara Avustralya’ya yayılışı ile pandemi olmuştur.
  4. Geçen sene mart ayı ortalarında Türkiye’de görülen bu hastalığı Çin’de başlayıp haftanın belirli günlerinde Uzakdoğu’ya Roma’dan kalkan ve oradan gelen uçaklarda Avrupa’nın bütün ülkelerine yayıldığı ve bunun bir tesadüf olmayıp planlı bir şekilde daha sonra da mutasyona uğrayarak öldürücülüğü arttığı ve insanların zalimliklerinin arttırıldığı bir dönemde uyarı niteliğinde olduğunu yazmıştım.
  5. İnşallah diğer ülkelere göre Türkiyemiz bu pandemiden diğerlerine göre en az kayıpla çıkmaktadır. Gerçi herkes konuşuyor ama Dünya Sağlık Örgütü Başkanı olsun, ileri ülkelerden bazıları olsun Türkiyemizi örnek ülke. Emsal ülke gösteriyor. Tam bir otorite var. Kimse küçümsemesin yine de birinci 3 aylık da ihracatımız 50 milyar doları aştı. Birçok konuda da küçük küçük kalemler dahilinde de olsa başarılı bir ülkeyiz.
    Unutulmaması gereken bir husus da Doğu ve Güneydoğu illerimizde kanunlara talimatlara, nizamnamelere, genelgelere en iyi şekilde riayet edildiği PKK’nın baskısından kurtulduklarının en güzel ifadesi devletimizin yanındayız kanaati oluşuyor. Vakalar mora yakın.
  6. İnşallah ölenleri geri getiremeyiz ama en geç 31 Temmuzda bu hastalığı Türkiyemiz’den  ve diğer ülkelerden de kalkmış olacağı olup maddi kayıplar en seri şekilde fazlası ile yerine geleceğidir. Bu tür salgınların en geç 15 ayda sona erdiği aklımda kalmış olup hiç yanılmadım. İnşallah o tarihte her şey en iyi şekilde normale dönecektir. İnançlı kullara selam olsun.