Bugün 22 Nisan 2021 Perşembe pandemi salgınında Çanakkale ilimiz birinci sırayı aldı.

  1. Bugün 22 Nisan 2021 Perşembe pandemi salgınında Çanakkale ilimiz birinci sırayı aldı. Yarın Cuma ile birlikte kısıtlama bu akşam saat 19.00’dan itibaren Pazartesi saat 05.00’e kadar sürecek. Televizyon kanalları siyasi görüşlerine göre 128 Milyar Dolar’ın analizini yapıyorlar. Döviz alabildiğine yükseliyor, borsa her gün düşüyor yine de Çanakkalemizin ÇAN 2 Termik Santralı borsaya 21-22  Nisan günleri talep toplama olduğu konuşuluyor.
  2. En önemli haber kripto paraların kurucusunun 2 Milyar Doları başka bir ülkeye aktarıp kendisinin de yurt dışına ayrıldığı yorumu bütün kanallardan yapılıyor. Ülkemizde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu - Sermaye Piyasaları Kurumu: En üst seviyede görev yaparken, Kripto paralarda ‘Bir aldım 10 kazandım’ gibi müşterilerinin, 300 binin üzerinde müşterisi olduğu ve bunlarda üst düzey okumuş tahsilli kimseler… Nasıl kapılmışlar? Böyle işlem yapanların yetkililerden görev belgesi alıp bunu işletmenin görülebilir bir yerinde asılı durması lazım, incelemeleri lazım ama ucunda menfaat olunca hiç kimse bu gibi konuları incelemeden anaparalarını da buharlaştırıyorlar.  
  3. Tabakhanede çalışırken, kalfalar konuşurlarken o zamanlar böyle para piyasaları da yoktu, değişik kandırmaca duruları vardı ki, Türkiye’de enayileri kasa ile biçsen tüketemezsin. ‘50 taneyi biçsen arkadan 150 gelir’ deniliyordu.
  4. Özal zamanında Bankerlik kanunu çıkmıştı. Banker Kastelli o günün artistlerini reklamlarda kullanıyordu. Arsa alıp yeni binalar yapılıyor, bir dönerlilik vardı bir yerde takıldı. İflas etti. Ve sonucu intihar oldu. Birçok bankerde piyasadan paraları topladı, kaybolup gittiler.
  5. Ablam da Almanya yolcusu olup, kocasıyla çalışırken kocası bir Alman madamına tutuluyor, ayrılıyorlar. 25 Bin Mark çalıştığı yerden tazminat almış, Türkiye’de bankerleri duymuş, oradan aldığı aylık geliri ile kira evinde geçimini sağlayacaktı. 3 ay bile dolmadan Banker ortadan kayıp, Teyzem yaşlı olup, ölen üst teğmen oğlundan dul maaşı alıyordu. Ablam ona baktı. Velhasıl Türkiye’de böyle dolandırıcılıklara çok rastlandı. İnsanlar hiç güvencesi olmayan yerlerde paralarının kaptırdılar. Bazı kişilerin akılları şeytani işlere çok daha yatkın. Kandırma işlerini çok iyi biliyorlar.