Sanıyorum bir milyon ikiz yüz bin ton patates hasadı yapılmış olup pandemi dolayısı ile turistlik otellerin kapalı olması vs...

 

  1. Sanıyorum bir milyon ikiz yüz bin ton patates hasadı yapılmış olup pandemi dolayısı ile turistlik otellerin kapalı olması vs. sebeplerle sürümü yapılmayıp depolarda beklemeye bırakılmıştır. Ayrıca soğanda daha önceki yıllarda pek para etmediğinden az masraflı olarak yani fenni gübre kullanılmıyordu. Artık gübre kullanılmadığından birim alanından daha fazla ürün edildiğinden üretimi fazla olmuştur.
  2. Sayın Cumhurbaşkanımız Toprak Mahsulleri Ofisine emir vererek stoklarda ki patates ve soğanların çürümemesi için satın alınıp, nüfusa göre 81 vilayete halka ücretsiz dağıtım yapılması hususunda emir buyurmuşlardır.
  3. En büyük patron paradır. Yapılan çok doğru bir harekettir. Depolarda çürüyeceğine halka dağıtılması üreticinin de masraflarının önemli bir kısmının karşılanması halkımız hemen bir şiir uydurmuş. Üreteciler patates ve soğana ulaşanlar ‘’Patates Artı Soğan Allah Razı Olsun Erdoğan’’ halkımız her konuyu çok güzel değerlendiriyor.
  4. Eh bende 81 yaşında bu konuyu espri halinde değerlendirmezsem devletim bana her üç ayda bir maaş veriyor sonra bana bu paralar haram olur. Gerçi henüz ölmeye de pek niyetim yoktur.
Hikayemiz: Ninem, babaannem arada bir çocukken bak kızanım insanlar ölünce öbür dünya da sorgu sual meleği bir dudağı yerde bir dudağı gökte elinde ağaç tokmak tokmağın ucu boks eldivenlerde ki yumuşak madde yanlış yaptıkça kafaya bir tokmak, of kafam deniliyormuş. İnsanın beyni uyuşuyormuş. Bende hayal kurdum ölmüşüm eyvah sorgu sual meleği karşımda; Soruyor ey dünyalı Allah sana 81 yıl ömür verdi söyle bakalım ver cevabını ‘’Patates Artı Soğan Allah Razı Olsun Erdoğan’’dedim küt kafaya bir tokmak beynim uyştu kendime gelirken vay Atatürk düşmanı vay atın bu melunu cehennemim gayyu kuyusuna, ne bilirim ben öbür dünya da muhalefet olduğunu. Pardon dedim, sayın ahiretin sorgu sual meleği heyecandan dilim sürçtü aslında ben sualinize karşı güle güle Erdoğan diyecektim. Kusura bakmayın der demez haaa aferin alın bunu cennetin en iyi yerine koyun denildi. Tecrübemizle cehennemden sıyrıldık. Dediğim dedik çaldığım düdük desydim şimdi cehennemde idim. Sayın okurlar bunu hoş bir vakit için espri kabul edin. Selamlar…