Bu haberi alıştıra alıştıra geçmeliyiz ki birden söylersek ani senkop olur.

Bu haberi alıştıra alıştıra geçmeliyiz ki birden söylersek ani senkop olur. Bayılmalar olur. İlimizdeki de ilçelerindeki mevcut bütün yataklı kurumların yatakları yetersiz kalır peki nasıl?

  1. Bunun en güzel çaresi Münir Nurettin Selçuk’un bestesi adı geçen 26 Nisan 1981 yılında vefat etmiş olup 40 gün sonra 40. yılında anmış oluruz.
  2. Aheste çek kürekleri mehtap uyanmasın / bir alemi hayale dalan ab uyanmasın / aguşu nev baharda habidedir cihan / sürsün sabahı haşre kadar ab uyanmasın / dursun bu musiki sema içinde saz / leyli tarabda bir dahi mızrap uyanmasın / ey gül sükuta varmayı emreyle bülbüle / Gülşen de mest olan ahbab uyanmasın / ey gül sükuta varmayı emreyle bülbüle / Gülşen de mest olan ahbab uyanmasın / değmez kemal uyanmaya ihmali ömür için / varsın bu uykudan bitap uaynmasın.
  3. İlimizin borsaya kore olmuş, borsada işlem gören 2 şirketinden biri olan (ülkemizin 81 vilayetinden büyük şehir ünvanını almış olanların bir çoğunda dahi borsa da işlem gören bir tek şirketi mevcut değildir.) Dardanel gıda kurulduğu günden beri devamlı yatırımlar yapıp, teknolojisini geliştirip, devamlı çalışan kapasitesine de arttırıp bayan ağırlıklı çok büyük gelişme sağlamıştır. 30 yıldır borsayla ilgili olduğum tecrübem neticesi hiç mübalağa etmeden bu güne kadar yalnız Türkiye de değil Dünya’da da eşi emsali bulunduğunu zannetmiyorum. Borsacıların tabiriyle bu şirketlere ‘’Uyuyan Güzel’’ adı verilir bunu şöyle izah edebiliriz. 22 ay kadar evvel Ekonomist Dergisi 19-25 Mayıs 2019 yıl sayı 152273 2019/20 sayılı dergide Dardanel gıda 099 kuruştan kapanmış olup bugün 12 Mart Cuma kapanış 33,88 lira yani 22 ay evvel 99000 liralık (doksan dokuz bin) hisse almış olsan bugün 338.800 lira (üç yüz otuz sekiz) liran olurdu. Ayrıca Dijitürk’ün 3 adet mavcut ekonomi kanalından her mesai günü borsa şirketlerinin işlemlerini verir iken her ne sebeple Dardanel gıdanın verilmeyip ancak 31. Kanalından bir haftadır verilmeye başlamıştır. Daha önce izleyemiyordum.
YORUM: pandeminin ülkemizde ilk 11 Mart 2020 tarihinde görülmesi ile yasaklamalar insanları hazır gıdaya sevk etmesi, askerimizin devamlı dağlarda PKK mücadelesinde hazır paketler ve kutular halindeki bu gıdaların sürümünde çok büyük rol oynamış ve 1 sena içende de borsa fiyatı yükselmiştir. ‘’Borsa da gelecek satın alınır gerçek satılır diye bir tabir vardır.’’ Espri olarak: ayrıca bayanlarımız öyle bir pozitif enerjilerini ürettikleri gıdalara kattıklarından son derece lezzetli oluşu bir yiyen japon yapıştırıcısı gibi yapışıp bu gıdalarda ayrılamıyor.
İzleyenlerime böyle bir hizmette bulunduğumdan memnuniyetimi arz ederim. Selam olsun.