Tevhidimi, Kitap’ımı, Kuran’ımı tanımış olmasaydım.

  1. Tevhidimi, Kitap’ımı, Kuran’ımı tanımış olmasaydım. Billahi güzel sen benim hüsnü ilahım olurdun diye devam eden taş plak gazellerinde devrin en tanınmış hafızları tarafından 1920-1930’lu yıllar arasında devamlı okunuyordu.  O zaman radyo henüz yoktu.
  2. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla her zaman gerek Türk Sanat Müziği (istisnalar hariç) bestecileri ve okuyucuları tarafından en layık şekilde icralarda bulunmuşlardır.
  3. Sanatkar Müslüm Gürses sanıyorum babası annesini öldürmüş bunun üzüntüsü içinde en güzel eserleri unutulmaya yüz tutmuş gazelleri çok büyük seyirci topluluklarına ifade etmişler olup, benim notlarımda 2013 yılı 3 Mart Pazar günü saat 13.30’da aramızdan ayrılmış olup 3 Mart Çarşamba gece anısına saat 23.00’ten 1 saat boyunca TRT müzikten konseri yayınlanmıştır.
Ölümünün ardından 85 yıl geçmesine rağmen Hafız Burhan arada bir, eskimeyen sesler, arşivden mikrofona ve buna benzer programlarda .
Gözlerimin feri kaçtı seni gördüm göreli
Kara sevdaya tutuldum seni sevdim seveli
Gamdan gelen ömrüm yine hep gamdan gama gitti
Gitti gelmez o kadın güllerin mevsimi bitti
‘’Ardından’’ bir kilise görevlisi Ermeni Bimen Şen’in yüzüm şen / hatıram şen / meclisim şen / mevkiim Gülşen / nasıl şen olmasın gönlüm
Yine Hafız Burhan: Bir yaz gecesi Çamlıca’nın mehtabına geldim.
Billahi güzelim sen iki mehtaba bedelsin
Ah aydan da güneşten de semadan da güzelsin
Billahi güzelim sen iki mehtaba bedelsin gazelini okuyor. Bunları gramofondan dinlemek çok daha güzel oluyor.
  1. Şimdiki zamanımızda artık bayanlarımızda ellerini taşın altına sokuyorlar, çokta başarılı oluyorlar. Ben de şahsım olarak rastladığımda onları desteklediğimi her zaman yanlarında olduğumu mesela tolu taşıt araçlarında evvela iki bayan görevlendi. Adınız ne dedim Mücella dedi sizler bayan olarak çok daha sinirli sistemimize hâkimsiniz ve bu işi çok daha iyi yapıyorsunuz. İnşallah emsal teşkil eder dedim daha sonra Hülya Hanım Kepez’den Özlem Hanım onlara da aynı şeyi söyledim bazen ben yakınımızdaki marketten alışverişte yolda rastladıklarında korna çalıp el sallıyorlar daha başka işler de çalışanlar da zaman geçtikçe bayanların her türlü konularda katılımları ve başarılarını Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutluyorum. Sizler olmazsanız dünyamızın ne tadı ne tuzu olurdu. Selamlar…