Daha önce PKK baskını ile pasifize edilmiş Diyarbakır bayanları için ürettikleri...

  1. Daha önce PKK baskını ile pasifize edilmiş Diyarbakır bayanları için ürettikleri her çeşit ürünü pazarlayacakları yalnız bayanların satıcılığını yapacağı özel Pazar kurulmuş olup, çaresizlik arz eden  yüzleri tebessüme dönüşmüştür.
  2. Yine PKK baskınından kurtulan Muş vilayetinde Alabalık çiftlikleri kurulmuş gayet modern şekilde dişi balıkları sağıp döllendirip, özel kaplarda yavru yetiştirerek 60 milyon deniliyor. Talep edilen yerlere dağıtımı yapılıyor. 24 Ocak 2021’de Silvan Barajının özellikleri sayılıp su tutmaya başlayacağı o bölgelerin sulu tarıma geçeceği.
  3. PKK’dan kurtulan Amonas dağlarında taze defne dalları balyalar halinde yapılan özel teleferik hattı ile belirli yerlere indirilip ihracatının yapıldığı.
  4. Antalya’nın Korkuteli kazasında 25 bin ton istiridye mantarı yetiştirilip dünyanın çeşitli bölgelerine ihracatı yapıldığı.
  5. Malatya’dan Ocak Kasın döneminde 1,9 milyar dolarlık kuru kayısı çeşitli ülkelere ihracatından 1,9 milyar dolar kazanıldığı ve kayısının içinde bulunan vitaminlerin bağırsak florasını düzenleme de çok etkin olduğu.
  6. 2020 yılında limon ihracatından 34,5 milyar dolar kazanıldığı.
  7. Güneydoğu Anadolu bölgesinde kırmızı pul biber ihracatından 7 milyon dolar kazanıldığı.
  8. Aydın Koçarlı’da 25 metre uzunluğunda ki fıstık çamlarına genç köylülerin sincap gibi çıkarak özel sırıklarla fıstık kozalaklarını özel bir fabrika da çekirdeklerinden ayrılarak ekonomiye büyük katkı sağladığıdır. Tabi ki ihracatından.
  9. Türkiye Ziya Şahin’in açıklamalarına göre ilk bal haşatının Çukurova’da narenciye bahçelerinde yapıldığını dünya da yıllık 1,8 milyon ton bal üretildiğini çam balının dünyada %90’nının Türkiye’de üretildiği gezici arıcılığın daha da geliştirileceği mevsimine göre kestane, çam balı, korunga çiçek balı vs. 17 çeşit bal üretildiği. Polen, arı sütü, propolis, bal mumu, arı zehiri üretimi yapıldığı arı çeşitlerinin %23’ünün Anadolu toprakların da yaşadığı bildirilmektedir.
  10. Muz Akseki ve Antalya’da 240 bin ton yetiştirildiği.
  11. Rusya ile yıllık 200 bin ton ihracatının 250 bin tonu çıkarıldığı.
  12. Ayrıca fındık,  Niğde’de üretilen 5 ayrı elmanın ırkının en iyi tatlı şekline sokulduğu narın ve daha bir çok üretimin ihracatından ülkemize girdi sağlandığının müjdeleri her gün açıklanmaktadır. Selam olsun.