Büyük inşaat şirketlerinde herkesin görebileceği bir levha asılı olup “BU İŞ YAPILACAK YAP” yazar.

  1. Büyük inşaat şirketlerinde herkesin görebileceği bir levha asılı olup “BU İŞ YAPILACAK YAP” yazar. ‘Yapar mısınız ‘veya ‘lütfen ‘ yoktur.  Türkiye’mizin de yapılacak çok işleri var, yapılıyor. Her geçen gün alın teri ekonomisine dönülüyor. Başarıları her geçen gün izliyoruz.
  2. Başarılı şirketlerimizden biri de Dardanel Gıda olup 03.03. 2021 gece haber bülteninde Sayın Belediye Başkanı ile OSB Başkanı steril şekilde çalışmaları izleyip birilerinin karalama kampanyasında bulunduğunu bundan 2 akşam önce Sayın Niyazi ÖNEN Ezine Organize Sanayii’ne taşınacağını 100 dönümlük yer alındığını burada şehir içine kalındığının açıklamalarında bulundu. Yorum 3 ay kadar önce İşte Çanakkale Gazetesi’nde ‘İlimizin onur ve gururu’ adı altında bir yazım yayınlanmıştı. Dardanel Gıda ve Akçansa Çimento ikisi de borsaya kote olmuş   hisseleri işlem görüyor. Yalnız Digitürk’te 3 adet ekonomi kanalı her gün naklen borsa şirketlerini şerit halinde yayınlarken Dardanel Gıda maalesef ama nasıl olduysa bu hafta başından itibaren 31.inci kanal BLOOMBERG’de yayınlanıyor. Lotu 33 Lira olmuş. Ekonomi dergilerine bakıyorum2020 başlarında 1,5-2 Lira civarında Aralık sonu civarında 22-24 Lira iken 15 ay gibi bir zaman içinde % 1500 yükselmiş gelişmiştir. Bu yalnız ilimizin değil Türkiye’mizin onur ve gururudur. Şu an 33 Lira borsada bir laf vardır “Gelecek satın alınır” “Gerçek satılır” diye yerli yatırımcılar çok artmıştır.
  3. Bu ülkede 12 sene bedenen çalıştım 1966-1991 25 yıl 2 ay Gökçeada Sağlık merkezinde memurluk yaptım (77 yıl kadar önce 7-8 yaşlarında bir yerde çocuk piyesinde bulundum ben kırk yıllık kadıyım böyle dava görmedim. Ben kırk yıllık kadıyım böyle sefa sürmedim) diye. Ben 81 yıllık ömrümde böyle bir otorite görmedim. 1980 öncesi “70 sente muhtacız” ne çabuk unutuldu. Sana yağı, sigara, tüp, su, kuyruklar ne çabuk unutuldu. Bir tamim geldi, ameliyatlarda kullanılan pet, kapak bezleri yıkanıp steril edilip yeniden kullanılmasın diye tabii sağlık merkezlerinin çoğu kapatılmıştı. Devlet hastanelerinin döner sermayeleri mevcut hiç kimse yanına bile varmadı. Teftiş defterinde! Bir müfettiş bey tarafından daha önceleri kullanılan cam enjektörlerin madeni kısımları atılmayıp, biriktirilip, herhangi bir vasıta ile Bursa Ana Depo ve Tamirhane Müdürlüğü’ne gönderilmesin diye Şimdi Gökçeada Devlet Hastanesi olmuş bakabilirler. Bu korona virüs o zaman olsaydı halimiz ne olurdu. Bu ülke hepimizin, biraz da beynimizden düşünelim, gerçekçi olalım.
SONUÇ: Yağmurlar gece yağıp “Hele çok şimşekli” gündüz güneş açarsa yıl bereketi olurmuş. Evde; evin erkeği konuşup kadını susarsa ev bereketi olurmuş. Şükürler olsun hep ben konuşurum hanımın hiç sesi çıkmaz, bir bereket ama sorma gitsin. 2 kişi bile çalışanlar güç durumlar geçirdiler. Benim hiçbir dönemde sıkıntım olmadı. Herhalde kudretten torpilliyim. Çanakkale’de geçici veya sürekli ikamet edenlere ben kefil olurum. Mutlaka ihlasa erdirilmiş Allah’ın sevgili kullarısınızdır. Selam olsun
 
 
Necdet Kurt