Hakikaten çok vefalı bir milletiz.

  1. Hakikaten çok vefalı bir milletiz. Her sene 10 Ağustos’ta Kabatepe’de anma törenleri yapılır. O yörenin köylüleri kazananlar dolusu pilavlar, lokma vs. yerlere hasırlar kilimler yayılır. Mevlitler okunur. Belediye Başkanlığı otobüs görevlendirir. Türkiyenin her yerinden otobüs turları düzenlenir. Orası adeta bir anacan babacan günüdür.
  2. 10 Ağustos 2004 Kabatepe yine kilimler halılar serilmiş ilimizden Mehmet Gören’in yönettiği ilahi grubu çardak kurulmuş ülkemizin çok değerli amir Ateş Kadir Konya ve diğerleri Yıldırım Gürses’in bir ilahisi sonunda tekbirler Allah HÜ Ekber, Allah HÜ Ekber derken İsmail Çoşar Çanakkale şehitleri şiirine VURULUP TERTEMİZ ALNINDAN UZANMIŞ YATIYOR kaside olarak öyle bir giriş yaptı ki tüylerimiz adeta diken diken oldu. Çok güzel geçti oranı manevi havası bir başka oluyor.
  3. 2011 yılı 10 Ağustos Çarşamba İl Müftülüğü tarafından Ramazan’ın 10. Günü iftar yemeğinin şehitler diyarı Kabatepe’de verileceği hususunda bir organizasyon düzenlendiği teravi namazının da orada kılınacağı duyruldu.  Bizler de Bozcaada Müftülüğü’nün organize ettiği  bir adet belediyeye ait bir adet şahsa ait iki adet minibüslerle 50 kişiye yakın grupla Kabatepe’de yerimizi aldık. Çok kalabalıktı. Eh tabi aksaklıklar oldu. Ne yemekler yetti ne poşetlerde ki sular yatsı okundu kilimler halılarda teravi için yetmedi. Ben toprak üzerinde en önlerden yer bulup namazda alnım her santimetre karesi şehit kanlarıyla sulanmış torağı secde ettim. O gece çok muazzam bir geceydi. Yatsının farzı vitri vacibi 20 rekat olan teravinin her 4 rekatında imamlar değişerek 7 ayrı imam arkasında bu kutsal topraklarda ömrümde böyle bir olayla bir daha belki karşılaşmam namazlarımızı kıldık. Saat 02’de Bozcaada’dan evlerimize varıp sahur yemeğimizi yedik.
Her sene Kabatepe’de çok kalabalık bir şekilde tarihi alan kılavuzluğu organizasyon jandarma bölgesinde yüzlerce masa oturulacak iskemleler hazır paketlerde yemek ikramları bando eşliğinde konserler hazırlanmış sahnelerde okunan mevlitler her taraftan gelen misafirler her sene tekrarlanan anma törenleri Türkiye’mizde her sene çok dahaiyi bir şekilde gelişiyor. Bir çok vilayetlerimizden belediyelerce otobüs tahsis edip, sürekli ve devamlı şehitler diyarı ziyaret ediliyor. Ziyaret edenlere selam olsun.