28 Ekim 2020 Çarşamba günü Mevlit kandili idi.

28 Ekim 2020 Çarşamba günü Mevlit kandili idi. TRT Kurumu hakikaten her türlü konularda çok büyük hizmet vermektedir. Bilhassa yılda 5 defa kutlanan İslam’ın temelini oluşturan kandil geceleri dediğimiz Mevlit Kandili, Regaip Kandili, Beraat Kandili, Miraç Kandili ve Ramazan’ın 27.gecesi bin aydan değerli Kadir Gecesi yurt dışında zamanında islam ülkesi iken yapılmış olan çok değişik camilerden naklen mevlit programlarını izlemekte olup bu defa Kıbrıs Lefkoşa’da hala Sultan camiinde Türkiye’mizin çok değerli ehli Kuran ve mevlithanları Kocatepe, Çinili camii, Beştepe Millet camii, Eyüp Sultan camii, din görevlileri tarafından kıraat edildi. Sayın Diyanet İşleri Başkanımız tarafından günün mana ve ehemmiyeti hakkında vaaz verildi. Esas olarak 4 minareli ve her minaresi 3 şerefeli olan  kubbeli sanat eseri olan camiye hayran kaldım. İç dizayn da çok güzel çok değerli çinilerle süslü cami adeta bir sanat harikası idi.
Diğer tarafta TRT müzik kanalında İstanbul radyo sanatçıları tarafından 30 civarında bayan ve 10 civarında erkek tarafından adını bilmediğim şef tarafından ilahiler okunuyor. Arada bir Hüseyin Akbulut tarafından kaside okunuyordu evet çok uzun yıllardan hayranı olduğum dini musikide Kaside din dışı musikide Gazel Türk sanat musikisinin şaheserlerinden olup her geçen gün icracıları azalmaktadır. Sayın Hüseyin Akbulut İstanbul da hatırı sayılır bir cami görevlisi olup, Enderun okuyuşu ekolünün son temsilcisi olduğunu bazı naklen mevlitlerde görev aldığını da hatırlıyorum. Birden aklıma Ermeni asıllı kilise görevlisi Türk Sanat musikisine çok değerli eserler kazandırmış Bimen Şen’in yüzüm şen, hatıram şen/ meclisim şen, mevkiim Gülşen/ nasıl şen, olmasın ruhum/ şarkısını 18 Nisan 1943 günü aramızdan ayrılan Hafız Burhan tarafından okunurken birden bir yaz gecesi Çamlıca mehtabına geldim/ billahi güzel sen iki mehtaba bedelsin/ meyan kısmı Ah Aydan da, Güneşten de, Semadan da güzelsin/ billahi güzelim sen iki mehtaba bedelsin/ gazelini bilhassa gramofonda dinlemek alimallah insanın sağ ayak baş parmağı son hücresi bile son derece bir haz duyar.
O gece Başakşehir takımı Avrupa’nın en pahalı takımı PSG Paris Sen Jermen takımı ile başbaşa mücadele ediyordu. Talihsiz 2 gol yedik bu yazıyı okuyan cümlesine selam olsun…