Türkiye de maalesef önemli konulardan biri de geçirilmiş kalp krizleri bilhassa 45-50 yaşları tehlikeli olup dönüş pek sağlanmıyormuş.

Türkiye de maalesef önemli konulardan biri de geçirilmiş kalp krizleri bilhassa 45-50 yaşları tehlikeli olup dönüş pek sağlanmıyormuş. Evet: Kurban Bayramının 3.günü bir sala verildi mahallemiz sakinlerinden İbrahim Yavuz 40 yaşında vefat etmiş olup, öğle namazı müteakip Karacaören köyünde gömülecektir denildi. Adı geçen Esenler mahallesinde 7-8 ay önce Yavuz Tarım isimli manav dükkanı devren açtı aracı var az ve öz her çeşit meyve ve sebzeyi sergiliyordu. Gezilerde bazı yerlerde bazı bayanlarla tanıştığımda eşlerinin kalp krizi neticesi vefat ettiklerini söylüyordu.
Bizim hikayemiz 2012 yılından itibaren ÇASEMDER’e (Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emekliler Korosu) dahil oldum. Eski Nedime Hanım Meslek Lisesin de haftada Salı ve Perşembe 2 gün çalışma yapıyoruz. 18 Şubat 2014 günü gece Halil Girgin (hocamızın haberdar ettiği) kalp krizi geçirmiş olup doktor oğlu tarafından İstanbul’a götürülüp gerekli tedavi işlemleri yapılıp iyileşerek tekrar koromuza dönmüştü. 3-4 gün sonra bende çalışmaya başlarken sayın hocam 20 saniye müsaade dedim ve ey sayın koromuz bayanları eşlerinize, tanıdık beylere söyleyin bir zamanlar cami hocaları müftü beyler tarafından verilen vaazlarda dini görevini yerine getirenler ahirette gözlerini sana dikmiş ahiret hurilerinden (badem gözlü) bahsediyorlardı. Bazı arkadaşlar bunun cazibesine kapılıp erken erken dünya değiştirdiler. Halil bey arkadaşımda tam dünya değiştirecek oraya varıp içeri girince kapılar kapanmış geri dönüş yok bir baksın ne görsün Badem Gözlü hurileri; eyvah meğer sizler dünya hurisi olarak onlardan çok daha güzel imişsiniz anında pişman ama çaresi geri dönüşü yok. Bir müddet sonra yalnızca bir ses duyuyor Ey Halil sen dünya da korolarda solo olarak çok güzel şarkılar söylüyorsun sen oranın malısın kapıyı aralık bıraktım arkana bakmadan hemen buradan kaç denilmiş bir de baktım Halil bey nefes nefese geldi. Tabii konuştuklarım espri olması az da olsa bir muhabbet arkadaşlar gülüştüler. Halil bey o zaman 65 yaşında idi diğer korolarda da solo olarak şarkı söylüyordu. En son Altın Yıllarda idi. Tabiki yediğimiz gıdalar çok değişti insanlar arası diyaloglar  negatifleşti. Stresler çoğaldı yine yaşamı devam ettiriyoruz. Daha önceleri TV kanallarında güldürü sanatçıları vardı şimdi hiç kalmadı desem yeridir. İzleyicilerime selam olsun…