.

Kadınlar Voleybol 1. Liginde ikinci yarı maçları başladı.  Bu haftanın maçın da Çanakkale Belediyespor çarşamba günü Anafartalar Spor Salonunda İstanbul temsilcisi lig ikincisi Sarıyer Belediyespor ile karşılaştı. Temsilcimiz sahaya oldukça eksik bir kadroyla çıktı. Birinci yarının son haftasında ameliyat olan ikinci kaptan Ebru Bedir ile sakatlığı devam eden kaptan Büşra’ dan başka birinci libero Merve de maç kadrosunda yoktu.
Maçın birinci seti gerçekten temsilcimiz adına inanılmaz bir setti.  Takımdaki birliktelik, hücum organizasyonlarındaki mükemmellik, savunmadaki paylaşım yardımlaşma görülmeye değerdi.  Setin başından itibaren göze hoş görünen bir voleybol vardı. Skorbord da 8-4 yazdığında Sarıyer Belediyesi  ilk molasını almıştı. Rakibin aldığı bu dört sayı temsilcimizin yaptığı küçük hatalardan gelmiş ancak tek bir organize sayıları yoktu.  Takım tıkır tıkır işliyordu. Teknik molaya gidilirken 12-6 Çanakkale Belediyespor öndeydi. 16-7 de Sarıyer’in ikinci molası geldi. Ancak skorumuz 19’a ulaştığımızda sanki takıma bir şeyler oldu ve arka arkaya seri sayılar vermeye başladılar. Artan hatalar ve farkın kapanmaya başlamasıyla Vedat Hoca ard arda mola aldı. Kendi kendimize yaptığımız basit hatalarla sete ortak ettiğimiz rakibimize son bir nefes le aldığımız üç sayı ile seti kazanmayı bildik. Sayılar 25-22 Setler 1-0. İkinci set temsilcimizin ilk sayıyı kazanmasıyla başladı ancak bir türlü iki takımda farkı açacak skora ulaşamadı. Sayılar karşılıklı alınmaya devam etti. Her iki takım hocasının adeta santranç hamlelerine benzer taktikler ve molalarla setin sonu gelindiğinde skor 23-23 olmuştu.  Yine Çanakkale Belediyespor son nefes de aldığı iki sayı ile setlerde durumu 2-0’ a getirdi.
Üçüncü set maçın bence mücadelesi savaşı en yüksek setiydi. Uzun rallilerin yaşandığı voleyboldaki güzel hücum ve savunma örneklerini gördüğümüz bir setti. Görülmeye değerdi. Set boyunca genel olarak sayılar karşılıklı alınırken bazen 2-3 sayılık farklar açılsa da karşı hamlelerle farklar hemen kapandı. Set sonu geldiğinde hala mücadele en üst banttan devam etti.  Her iki takımda seti kazanmak için defalarca set sayısı atsalar da bir türlü iki farka ulaşamadılar skor 30-30 olduğunda ilk iki sette son nefeslerle kazanılan set bu kez son sayılarda yapılan iki küçük hatayla seti kazanan Sarıyer Belediyespor oldu. 2-1. Dördüncü sete temsilcimiz hiç de iyi başlamadı.  Yine basit hatalar hücumdaki aksamalar devam etti Vedat Mekik Hoca mola aldı. Takımına tatlı sert uyarılarda bulundu. Yine de takımının umutsuzluğa kapılmaması için babacan tavrıyla takımını motive etmeye çalıştı. Yavaş ama emin adımlarla set ortasında fark kapandı hatta Çanakkale Belediyespor öne bile geçti.  Ancak set sonu yaklaştığında takımda yine bir şeyler ters gitmeye, basit hatalar neredeyse sırayla her oyuncumuzdan gelmeye başladı. Çok rahat toplarda bile smaç vurmak yerine avantajı karşıya kaptıran plaseler rakibe adeta seti armağan etti. Maalesef seti 22-25 kaybederken setlerde 2-2 lik beraberlik durumu ortaya çıktı. Maçın 5.seti yani karar seti de yine gelgitlerle doluydu. Bir öne geçip sayı avantajı kazanmışken yapılan yanlış hücum tercihleri kötü vuruşlar ya da Vedat hocayı bile kızdıran blok hataları arka arkaya geldi.  Beşinci setin saha değişimine 8-7 temsilcimiz önde girdi.  Sahanın değişimiyle kaybedilen iki sayı sonunda mola aldık. Yine de istikrar bir türlü gelmedi. Skor 13-14 de ikinci molada takımı ateşlemeye yetmeyince seti 13-15 kaybederken maçı’ da 2-0 dan 2-3 rakibe hediye ettik. Maçtan bazı notlara gelince Maçın hakemleri bence vasat altı göründükleri maçta;  Seyircilerden bolca tepki gördükleri hatalı kararları bence maç sonucuna etki etti. Özellikle 3. Sette ki temsilcimiz aleyhine verdiği rakibin yerden seken iki topuna devam ettirmesi, rakibin hücumlarındaki file temaslarını süzememeleri ya da fileden sekerek 4.pas topu devam ettirmeleri belki de maçı 3-0 kazanmamızı engelledi. Bence her iki hakemde de maçı kötü yönettiler.
Oyuncularımıza gelince birinci libero Merve’nin yokluğunda genç libero Ceren bence çok iyi bir maç çıkardı. Birkaç küçük hata da onun nazar boncuğu olsun. İlk iki sette harika oynayan Gülem’e ne olduysa üçüncü setten itibaren bir düşüş yaşadı.  Ara ara smaçörlerimiz devreye girseler de istikrarlı bir maç çıkarmadılar.  Bir sitemim de takımın ve sahanın en uzun oyuncusu Zeynep Sude’ye hep mükemmel pozisyonlarda hücum yapmayı alışkanlık edinmiş durumda. İstediği dışında bir top geldiğinde ekstra bir gayret gösterip hücum yapmaya çalışmak yerine işin kolayına kaçıp plase ile topu defalarca rakibe hediye etti. Bu boyla gelen savunmanın yükselttiği topa sıçrayıp vursan senin boyundaki bir oyuncunun hücumuna kim blok yapabilecek. Daha iyi bir oyuncu olmak istiyorsan maharet iyi atılmış paslarla hücum yapmak değil, zor pozisyonda bile rakibi zora sokacak vuruşu yapabilmek. Gerçekten hatırlanmak istenmeyecek takımımız adına kötü bir maç akşamıydı. İnşallah tekrarı yaşanmaz o ilk sette gördüğümüz güzel takımı her maçta görmek dileğiyle.