.

Kadınlar Voleybol 1. Lig müsabakaları hafta sonu devam etti. Temsilcilerimiz haftayı üç er puanla tamamladı.
Grup lideri Kale 1957 Eskişehir deplasmanın da lig sonuncusu puansız Anadolu Üniversitesine misafir oldu. Rahat bir galibiyet alan Kale 1957 maçı 3-0 kazanırken birinci devre maçlarını namağlup tamamlarken 32 puanla zirvede tamamladı. Çanakkale Belediyespor ise 11. Hafta maçında Anafartalar spor salonunda 8 puanlı 11.sıradaki Küçükyalı Yelkenspor takımını konuk etti.
Hafta arası geçirdiği operasyonla takımdan bir süre ayrı kalacak ikinci Kaptan Ebru Bedir ve dizindeki sakatlık nedeniyle ikinci devre maçları için riske edilmeyen Kaptan Büşra maç kadrosunda yoklardı. Her iki kaptanımıza da acil şifalar diliyor geçmiş olsun diyorum. Belediyespor maça iki kaptanının sakatlığı nedeniyle eksik başlasa da maçın favorisiydi. Kaptanların eksikliklerini diğer oyuncularımız hiç hissettirmedi.
Birinci sete İstanbul temsilcisi Küçükyalı Yelkenspor ile temsilcimiz birbirlerini adeta tartarak başladılar. Ama set ilerledikçe aradaki fark açılmaya başladı. Teknik molaya önde giren Belediyespor da işler yolundaydı.   Skor 18-11 olduğunda konuk ekip mola kullansa da seti çevirecek karşı hamleyi yapamadılar. Set sonuçlandığında skorbord da 25-15 Çanakkale Belediyespor’ un setlerde 1-0 önde olduğunda yazıyordu.
İkinci sete de  iyi başladık. Alınan sayılarla fark açılmaya başlayınca Küçükyalı Yelkenspor’ un 1. Molası geldiğinde skor 8-3 dü. Molaya rağmen Belediyespor tam gaz oynamaya devam etti. Teknik molaya 12-6 temsilcimiz önde girdi. Teknik mola konuk ekibe fayda etmeyince 2. Mola 14-7 de geldi. Bu arada setin etkili oyuncularından Zeynep Sude küçük bir sakatlık yaşadı. Takım masörü Can Ortak oyuncumuza müdahale ederek sorunu çözdü. Skorun verdiği rehavet ile skor 21-17 de sonucu Vedat Mekik Hoca Takımımızın 1. molasını aldı. Moladaki uyarılarla setin skoru 25-18 oldu. 2-0. Maçın Üçüncü setine Çanakkale Belediyespor yine iyi başladı.  Yelkenspor 6-2 de 1. Molasını aldı. Ancak ilk iki setin aksine bu kez konuk ekibin molasın da rakip toparlanmaya başladı. Aradaki fark ikiye kadar düşünce 8-6 da Vedat Hoca’nın molası geldi. Konuk ekip beraberliği sağladığında tabela 10-10 yazıyordu. Hatta teknik molaya da bir sayı farkla önde girdiler. Başa baş geçen set ortasından sonra set sonunda 21-19 luk skorda Yelkenspor  2. Molasını aldı.  set sonu başabaş geçerken ve çok da heyecanlıydı. 22-21 de Vedat Hoca mola aldı. Vedat Hoca’nın uyarılarıyla seti zorlansa da Çanakkale Belediyespor 25-23 maçı da  3-0 kazandı.
Küçükyalı Yelkenspor Çanakkale’de Belediyespordan Yelkenleri Fora diyerek üç puan alıp gitmek isterken. Yelkenler Manya diyerek, yelkenleri indirerek evine puansız döndü. Maçtan bazı notlara gelince rakip takımın kaptanı ve solak pasör çaprazı 10 numaralı Ceren ile 14 numaralı solak smaçör Sıla’nın sert smaçları seyir zevki veren etkili oyunları gerçekten voleybol adına görülmeye değerdi her iki oyuncuyu da çok beğendim kutluyorum.  Konuk ekibin Baş antrenörü o kadar konsantre olmuştu ki takımının her sayı kaybedişi ve hatalarından sonraki hareketleri de görülmeye değerdi. Maç boyunca Vedat Hoca mümkün olduğunca tüm yedeklere şans vermeye çalıştı. Genel olarak hepsi de çok başarılıydılar. Ama bana göre birçok hücumu başarıyla bloklayan Gülem ve Şeyma’nın etkili smaçlarını da göz doldurdu. İki oyuncumuzu da kutluyorum. Bu galibiyetle gruptaki puanını 21’ e yükseltirken birinci devre maçlarını üçüncü sırada tamamladı.  Çanakkale Belediyespor’ u kutluyorum. İkinci devre maçlarında puan kaybetmeden devreyi tamamlayarak Venüs sultanlar Ligine çıkmaya bir adım daha yaklaşmalarını temenni ediyorum.