.

Kadınlar voleybol 1. Ligin de bu hafta10. hafta müsabakaları oynandı.  Temsilcimiz Çanakkale Belediyespor Anafartalar spor salonunda pazar günü İzmir temsilcilerinden Göztepe’ yi misafir etti. Maç öncesi Göztepe 10. sırada, Çanakkale Belediyespor ise 5. Sırada bulunuyordu.
Çanakkale’nin diğer temsilcisi Çan ekibi Kale 1957 ise yenilgisiz girdiği haftayı grubun güçlü ekibi ve 3. sıradaki Boluspor’la karşılaştı. Çan’daki maçı 3-0 tamamlayarak Sıralamadaki namağlup ünvanını koruyarak liderliğini devam ettirdi. Maçın başlamasıyla birinci sete hızlı başlayan konuk ekip oldu. Arka arkaya aldığı sayılarla biranda arayı açan Göztepe heyecanlı seyircisiyle temsilcimizi biranda şoka soktu.  Rakibin etkili oyununu durdurmak takımını girdiği şoktan kurtarmak isteyen Vedat Mekik Hoca skor 3- 8 iken mola aldı.
Molada oyuncularını motive etmeye çalışırken ve hatalarını nasıl düzelteceklerini tekrar tekrar hatırlattı. Mola sonunda biraz daha toparlanmış gibi görünseler de Çanakkale Belediyespor Teknik Molaya 9-12 geride girdi.  Rakibine yavaş yavaş yaklaşan temsilcimiz 16-16 da beraberliği yakaladı. Ard arda tekrar hatalar yapılmaya başlayınca 16-19 da ikinci molamız geldi. Setin sonu çok heyecanlıydı ve skorda denge vardı 23-23. Ancak yine o basit hatalar devam edince Göztepe seti 24-26 kazanarak setlerde 0-1 öne geçti. İkinci set başlamadan önce baş antrenörümüz Vedat hoca oyuncularına o kadar kızmıştı ki boş yere verilen setten sonra hocanın yüzünü görmeliydiniz. Sinirden kıpkırmızı olmuş ve şişmiş yüzündeki hali görmemek sesindeki kızgınlık tonunu tribünden duymamak imkânsızdı.
İkinci sette ilk sayıyı Çanakkale Belediyespor aldı. Ancak karşılıklı sayılarla geçen ilk bölüm sonunda Teknik molaya 12-10 önde girdi. Teknik mola sonrası oyuna giderek ağırlığını koyan Belediyespor karşısında sayılar 15-11 olduğunda Göztepe mola almak zorunda kaldı. Tüm uyarılara rağmen Çanakkale Belediyespor’un  hızını kesemeyince 18-11 de Göztepe’nin ikinci molasını da geldi. Ancak bir türlü arayı kapatamayan Göztepe 25-16 Belediyespor’a teslim oldu.
İkinci setin aksine üçüncü set başında Vedat Hoca oyuncularıyla daha sakin ve motive ediciydi. Üçüncü sete iyi başlayan Çanakkale Belediyespor oldu. Teknik molaya gidildiğinde aradaki fark beş sayıya ulaşmıştı. Teknik mola sonrasındaki iyi oyun devam edince Göztepe 15-7 de mola almak zorunda kaldı. Mola sonrası biraz daha toparlanmış rakibi karşısında oyunu biraz gevşeten Belediyespor, Vedat Hoca’nın molasıyla kendine geldi. Rakibin toparlanmasına izin vermeyen temsilcimiz seti 25-15 kazanarak, maçta 2-1 öne geçti.
Dördüncü set önceki setin aksine başa baş geçti. Teknik Molaya gidildiğinde Göztepe 1 sayı farkla peşimizdeydi. Teknik Molada gereken uyarıları alan Belediyespor farkı açmaya başlayınca Göztepe önce 17-14 de ve 19-14 de arka arkaya mola haklarını kullandı. Göztepe hocasının sert uyarılarıyla toparlanmaya başlayınca skor 20-17 de konuk ekibin hızını kesmek için ilk molamızı aldık. Mola yine etkisini gösterdi. Tekrar güzel oynamaya başlayınca seti    25-18 maçı da 3-1 lik skorla kazanarak, Çanakkale’ den puan alıp kaçmak isteyen Göztepe’yi önce yakaladık sonra yere salona serdik. Maçın oyuncusuna gelince özellikle son iki sette Göztepe’nin sert hücumlarını başarıyla karşılayan ve bir çok mucize top çıkartan libero Ceren maçın en iyi oyuncusuydu. 2.kaptan Ebru Bedir ve pasör çaprazımız Gülem’ de maçın takdir toplayan oyuncularıydı. Tüm oyuncularımızı ve teknik kadroyu kutluyor. Diğer maçlarda da üç puanlarla maçı bitirmelerini temenni ediyorum. Başarılar sizinle olsun.