.


Kadınlar voleybol liginde 8. hafta karşılaşmaları hafta sonu yapılan müsabakalarla sona erdi.  Haftalar ilerledikçe ligin heyecanı giderek artıyor.  Oyuncular takımlarına daha fazla adapte olurlarken, takımlarda birbirlerini daha fazla tanıyıp takip ederek ligin heyecanına katkı sağlıyorlar.
Sekizinci hafta maçları sonunda şehrimizin iki temsilcisinin ligdeki durumları hiç de fena değil. İki Çanakkale takımını da Venüs Sultanlar liginde görmeyi arzuluyorum. Tabii ki Venüs Sultanlar Ligine çıkmak gerçekten çok zor ama en azından Voleybolu seven Çanakkale halkı en az bir temsilcisini Venüs Sultanlar Liginde tekrar görmek istiyor. Bu haftaki maçlar sonunda Kale 1957 İstanbul’da karşılaştığı Marmara Akademiyi 1-3 lük skorla yenerek 1. Lig A grubunda yenilgisiz liderliğini sürdürdü. Çanakkale Belediyespor ise Anafartalar Spor salonunda Edremit Belediyesi Altınoluk Sporu misafir etti. Ligin orta sıralarında yer alan Altınoluk Spor temsilcimiz Çanakkale Belediyespor’dan puan almak için geldiği Çanakkale’den eli boş döndü.
Müsabakanın birinci seti, adeta takımların birbirlerini tanımaya çalıştıkları, kimi zamanda güçlerini tarttıkları bir oyun şeklinde geçti. Karşılıklı sayılarla geçen ilk bölümde teknik molaya Çanakkale Belediyespor bir sayı farkla önde gitti. Konuk ekip 15-12 de ve 19-14 de mola haklarını kullandı. Ancak molalara rağmen skor farkının açılmasını önleyemeyen konuk ekip 25-17 lik skora razı olmak zorunda kaldı Setler 1-0. İkinci set gerçekten çok ilginçti. Bu set adeta iki perdelik bir sürprizlerle dolu bir film gibiydi. Setin Başında Çanakkale Belediyespor fırtına gibiydi. Sayılar arka arkaya geldi fark teknik molaya gidildiğinde 12-6 olmuştu. Takım tıkır tıkır işleyen bir saat gibi çalışıyordu. Ancak şanssız bir pozisyonda Belediyesporun Liberosu Elif ayağını burktu. Oyun bir süre duraksadı. Elif kenara alındı.  Libero Elif’in yedeği Ceren oyuna girdi. Belki gençliği belki tecrübesizliği ile hatalar yapmaya başladı. Takımın ritmi bozuldu, teklemeye başladı. Bu arada Libero Elife geçmiş olsun diyorum. İnşallah sonradan çıkacak bir sorun yaşamaz. Takımın Masörü Can Orak hemen Elifin ayağına sıkı ve güzel bir bandaj yaparak müdahale etti.  Set sonuna kadar bir yandan dinlenirken bir yandan da ayağının üzerine basmaya çalıştı ki Vedat Hocanın gözü bir yandan sahada bir yandan Elifin durumuna bakmakla geçti. Çünkü libero Merve yi sık sık uyarmak zorunda kaldı. Setin sonu çok stresli ve zor geçti. Hatta Altınoluk bir mucizeye imza atıp çok gerilerden gelip seti alacaktı ki, Belediyepor son iki hücumunda biraz da şansı ile seti 25-23 kazandı. Setler 2-0.
Üçüncü sete oyuncusunun durumu netleşince yine sete libero  Elif ile başladı. İlk iki seti kazanmış olmanın verdiği rahatlıktan olsa gerek Belediyespor relax durumda, Altınoluk Spor ise maça tutunmak için bu seti son şans gördüğü için gergin durumdaydı. Setin başları başa baş geçse de Teknik molaya temsilcimiz 9-12 geride gitti. Ancak giderek toparlanan Çanakkale Belediyespor 14-13 öne geçtiğinde Altınoluk mola aldı.  Belediyespor’ un geri dönüşünü durduramayan konuk ekip 16-13 de bir mola daha aldı. Ancak sayı farkının kapanmasına izin vermeyen temsilcimiz seti 25-20, maçı da 3 -0 kazanarak Edremit Belediyesi Altınoluk Spor dan üç altın puan kazandı. Maçın dikkat çekenleri ise; rakibin 11 numaralı oyuncusunun oyunu ile değil, sağ ayağı pembe sol ayağı mavi renkli ayakkabıları ile göz alıcı ve dikkat çekiciydi. Bence maçın en iyi oyuncusu, maçta 10 numaralı formasıyla harika bir oyun çıkaran ECEM’di. Az hata, çok sayı, güzel oyun ve üst düzey mücadele sergiledi. Keza Ebru Bedir ve bir takımda liberonun önemini ayağı burkulmasına rağmen takımı tekrar toparlayan Elif ‘de maçın başarılı isimlerindendi.  Temsilcimizden sonraki maçlarda da üç puanlı galibiyet beklerken başta Vedat Mekik Hoca olmak üzere tüm takımı kutluyorum, başarılar diliyorum.