.


Pazar günü Anafartalar Spor Salonu bir derbiye sahne oldu.  Kadınlar Voleybol 1.liginin iki Çanakkale temsilcisi karşı karşıya geldi.
Anafartalar spor salonundaki karşılaşmayı izleyenler arasında Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyespor Kulübü Başkanı Sayın İsmet Güneşhan ve Çan Belediye Başkanı Sayın Bülent Öz de vardı. Salonun Tribünleri tam dolmasa da karşılaşmaya ilgi bir hayli fazlaydı. Hatta konuk ekibin birçok taraftarı Çan’dan karşılaşmayı izlemeye gelmişlerdi.
Ligin güçlü ekibi Sarıyer karşısında ilk hafta alınan mağlubiyetten sonra alınan iki galibiyetle kazanılan ivme ile güçlü rakibi karşısında mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıkan Boğazın Sultanları umduklarını bulamadılar. Müsabakanın ilk seti görülmeye değerdi. Setin başına hızlı giren konuk Kale 1957 Spor arka arkaya aldıkları sayılarla Belediyespor’ u mola almaya zorladıklarında skor 4-8 di. Ara bir türlü kapanmadı ve teknik molaya yine rakip 9-12 lik skorla önde girdi.  Ancak Teknik molada da fark kapanmayınca Vedat Mekik hoca 2.  molasını da aldı. Mola işe yaramaya başladı ve fark kapanmaya başlayınca Kale 1957 nin 1. molası geldi.  Skorlar 23-23 olduğunda konuk ekip 2. molasını da almak zorunda kaldı. Son bölümlerde mücadele üst seviyede olmakla beraber hatalar zincirinde her iki takımda adeta rekor kırdılar. Her iki takımda defalarca avantajı yakalamalarına rağmen bir türlü seti bitiremediler. Skor 31-33 olduğunda rakip avantajını bu kez kaçırmadı ve seti bitiren smacı vurdu.
Setler 0-1. Karşılaşmanın ikinci setine BelediyeSpor iyi başladı.  Kale 1957 1. Molasını almak zorunda kaldığında sayılar 9-5 olmuştu. Teknik Molaya da Belediyespor 12-8 önde girdi. Çanakkale  hız kesmeyince  15-9 da Çan ekibi  2.molasını aldı.  Ancak rakibin çabası yetmedi ve seti 25-16 Belediyespor kazandı. Setler 1-1. Maçın üçüncü setine bu kez hızlı başlayan Kale 1957 oldu. Belediyesporun ikinci setteki mücadelesinden bu sette eser yoktu. Skor 6-9 da Vedat Hoca 1. Molasını aldı ancak teknik molaya fark açılarak gidildi 6-12. Boğazın Sultanları bir türlü toparlanmayınca 2.mola geldi. Mola sonrası belediyespor çıkış yakalamaya başlayınca 12-15de konuk ekibin molası geldi. Set sonuna doğru denge yakalanır gibi olsa da set sonlarını bir türlü iyi oynayamayan Belediyespor seti kaybetti 21-25. Setler 1-2.
Dördüncü set öncesi Vedat hoca o kadar takımına o kadar kızgın dı ki bir önceki setin basit hatalarla kaybedilmesi, Hocanın oyuncularına sert uyarılarına neden oldu. Dördüncü setin başlarında Belediyespor kontrolü elinde tuttu. Teknik molaya 12-9 önde girdi. Ancak giderek ivme kaybeden Boğazın Sultanları art arda mola almak zorunda kaldı. 17-19 luk skorda alınan mola sonrası tekrar toparlanan Belediyespor öne geçtiğinde bu kez hamleyi yapan konuk ekip oldu 22-21 de Kale 1957 mola aldı. Ancak defalarca seti almak için avantaj yakalanmasına rağmen o kadar basit hatalar yapıldı. Set sonu çok ilginçti Boğazın Sultanları  anlık parlamalarla kritik sayılar kazandılar ancak  ne tesadüf  ki kritik sayısı alan oyuncu  ardından kritik bir hata yapınca set yine uzamaya başladı. ilk sette olduğu gibi bolca kaçırılan servisler ve normalde yapılamayacak hatalarla uzatma sayılarılarına sahne olan seti; 28-30 luk skorla  Çan ekibi Kale 1957 Spor aldı. Böylece 1-3 lük skorla maçın 3 puanını alan Kale 1957 spor oldu. Kale 1957spor oyuncularının çoğunun Bursa altyapısından yetişen oyuncular olduğu söylendi. Birbirlerini iyi tanıyan bu oyuncuların bazılarının da Venüs sultanlar ligi deneyimli oyuncular olduğundan söyleyebiliriz. Geçen sezon ki Belediyespor kadrosundan da tanıdığımız Smaçör Birgül takımın kaptanlığını yaparken, geçen sezon Belediyespor kadrosundaki genç yetenek Yasemin’de takımın ilk altısında yer buldu. Kale 1957 nin bu istikrarını sürdürmesi halinde Venüs sultanlar ligine göz kırptığını söyleyebiliriz. Boğazın Sultanlarına gelince bir türlü set içerisinde istikrarı yakalayamıyorlar. Anlık yükselmeler ya da ani düşüşler yaşıyorlar. Set sonlarındaki stresi yenmek zorundalar. Aslında iyi bir takım kurulmuş durumda. Hatta geçen sezonki kadrodan daha çok güven veriyor ve takım oldukları hissini yaşatıyorlar. Vedat Mekik Hoca ve teknik ekip de bence oldukça işin hakkını veriyorlar. Vedat Hoca’ nın babacan yaklaşımı yanında takımını sahiplenişi onları sürekli motive etmeye çalışması bana gelecek maçlar için umut verdi, yeter ki oyuncular hocayı can kulağıyla dinleyip istikrarı yakalasınlar. Her iki Çanakkale ekibinin de Venüs sultanlar Liginde görmek dileğiyle takımlarımıza başarılar diliyorum.