.

 
 Kötü geçen iki sezonun sonunda veda ettikleri Venüs Sultanlar Liginden sonra düştükleri Kadınlar Voleybol 1. Liginde mücadele eden Boğazın Sultanları geçen hafta sezonun ilk maçında Sarıyer karşısında deplasmandan 3-1 lik skorla üzgün dönmüşlerdi.
Sezona neredeyse tüm teknik kadrosunu ve oyuncularını yenileyerek giren Boğazın Sultanlarına öncelikle 1. Ligde başarılar diliyorum. İkinci hafta mücadelesinde Pazar günü Anafartalar spor salonunda İzmir ekibi Karşıyaka’yı misafir eden Belediyespor Çanakkale’ de taraftarlarına merhaba dediği karşılaşmada 3-1’lik galibiyetle hanesine üç puanı yazdırdı. Müsabakadan dikkatimizi çeken notlara gelince; Konuk ekip Karşıyaka maç öncesi Meme Kanseri Farkındalık Ayı (1-31 EKİM) sebebiyle MEME KANSERİNİ BLOKLA pankartıyla sahaya çıktı. Duyarlılıklarından dolayı KARŞIYAKA kulübünü kutluyorum.
1.Set: Maç Belediyespor’ un servisiyle başladı ancak ilk sayıyı alan konuk Karşıyaka oldu.   Setin başlarında rakip kısa paslarla ortadan yaptıkları hücumlarda ekibimizi çok zorladı. Ancak Vedat Hocanın uyarılarıyla seti ve oyunu kontrol etmeye başlayan Belediyespor Teknik molaya 12-8 önde girdi. Rakip kötü gidişi durdurmak için 14-9 da 1. molasını aldı. Mola sonrası toparlanan rakip skoru 18-17 ye getirdiğinde 1. molamız geldi. Rakip öne geçtiğinde 19-21 de 2. molamızda kar etmeyince; seti yok yere 25-22 rakibe hediye ettik. Setler 0-1. Sette en dikkat çekici her iki takımda çok fazla servis hatası yaptı.
2.Set: Belediyespor sete kötü başladı 2-6 da Vedat Hoca mola aldı. Karşılıklı sayılarla geçen bölümde rakibi 9-9 da yakalayabildik. Teknik mola öncesi beraberlik devam etti. Ancak 12. sayıda hücum yaptık top fileye çarparak rakip sahaya düştü ancak hakemler sayıyı Karşıyaka ya verdiler. Tüm itirazlara rağmen ve yardımcı hakemin gözü önünde olan sayıya duyarsız ve sessiz kalışı çok ilginçti. Setin diğer yarısında Kaptan Büşra nın oyuna ağırlığını koyuşuyla skor avantajı ekibimize geçti. Ancak birkaç basit hatayla skora tekrar denge gelince 21-21 de molamız geldi. Molanın da etkisiyle seti 25-22 kazandık. 1-1
3.Set:  Çanakkale Belediyespor sete hızlı başladı. Art arda sayılar gelince KSK 8-4 de mola aldı. Takımımızın etkili oyunu teknik molaya girildiğinde de devam etti 12-6. Seti gerek bloklarıyla gerekse file üstü mücadelesi ve müthiş oyunuyla Ebru Bedir kazandırdı dersek yanlış olmaz. Setin sonlarındaki dikkat dağılması olmasaydı rakip çift haneli sayıları belki de göremeyecekti. Skor 25-16 setler 2-1 oldu.

4.Set: Bu sette de Belediyespor rakibine göre daha iyiydi. Teknik molaya 12-9 önde girdik. Setin sonlarına doğru takımın motivasyonu biraz düşünce 22-19 da hocamız mola aldı. 23-20 de servis kaçırınca takımımız biraz stres yaşasa da seti 25-22 maçı da 3-1 kazanarak ilk 3 puanı aldık. Müsabakada Ayrıca Basın tribününe alınan (Basın mensubu olmadıkları çok belli olan) 7-8 Karşıyakalı taraftarın fevri davranışları çoğunlukla argo bağırmaları ve ayakta sürekli hareket halinde olmaları bazı basın mensuplarının protokol tribününde oturmayı tercihine neden oldu. Bu taraftarların basın kimliksiz buraya nasıl girdikleri anlaşılamadı? Maçın hakemlerine gelince; yıllardır Voleybol maçını gerek canlı gerekse tv’den izlerim. Maçın başhakemi ve yardımcı hakemi uzunca bir zamandır gördüğüm en kötü yönetimi yapan hakemlerdi. Her iki takım aleyhine inanılmaz ve uzunca itiraza neden olan kararlar verdiler. Takımları gerdiler. Hatta gözlerinin önündeki pozisyonlarda bile çizgi hakemlerinin karar verici olmadığı pozisyonlarda bile gözleriyle onlardan medet umar gibi bakmaları, kararlarındaki çelişkiler çok dikkat çekiciydi.

BELEDİYENİN DİKKATİNE: Ben yazmaktan usandım ancak hala pazar yerinde pazarcı arabalarının kendilerine ayrılan ‘’ESNAF OTOPARKI’’ olmasına rağmen vatandaşın otoparkına park etmelerini, veli nimeti müşterilerine ayrılmış otopark alanını neredeyse hepsinin işgal etmiş olmasını saygısızlık olarak görüyorum. Vatandaşın yarım saat ya da 45 dakika da alış veriş yapıp çıkacakları pazarda döne döne otopark araması çok üzücü. Bu sorunu defalarca dikkat çekmeme rağmen hala Belediyenin Pazarcı esnafına bir yaptırımda bulunmaması vatandaşın bu konudaki şikayetlerini dikkate almayıp sorun yokmuş gibi davranmasını KINIYORUM. Pazar yerindeki otopark ve pazarcıların vatandaşa ayrılan otopark alanına park etmeyi sürdürdükleri sürece bu konuyu sık sık gündeme getireceğim. Saygılarımla