.

Neredeyse haftanın iki günü pazara gidiyorum. Genel olarak da Cuma ve Pazar günleri kurulan pazara gidiyorum.  Ama arada bir Salı günleri de pazara gittiğim oluyor. Her gittiğimde ve her geçen her haftada artan bir şekilde aynı manzarayla karşılaşıyor.  Birçok vatandaş gibi bende büyük ölçüde mağdur olanlardanım.
 Bahsettiğim konu pazar yerinde yaşadığım ve genel olarak araç sahibi diğer vatandaşlar gibi pazar otoparkında yaşanılan klasik otopark sorunu.
Yetkililer ya da olayı yaşamayanlar dışarıdan diyebilir ki efendim trafik deki ve şehrimizde artan araç sayısı var bu nedenle otopark yeri bulmakta sorun yaşanıyor diyebilirler.
Hayır efendim kazın ayağı öyle değil. Pazar yerine gidiyorsunuz alışveriş için pazara gelen vatandaşlara ayrılan yerler pazarcı esnafının araçlarının işgali altında. Vatandaş araçlarına ayrılan otopark yerinde arkalarında meyve sebze kasaları olan açık kasa minibüsler yada içlerinde pazarcılara ait eşyaları gördüğünüz kapalı kasalı minibüsler, yetmezmiş gibi bir de yayıla yayıla park etmişler. Hatta bazılarına bu kadar yayılmak yetmemiş iki araçlık yere çapraz park etmiş pazarcı kamyonetleri.
 Yahu vatandaş yarım saat bilemediniz kırk, kırk beş dakika pazarda alışverişini yapıp çıkacak ama vatandaş otopark yeri ararken on beş yirmi dakikası bu alanda dolaşarak kaybediyor ve lüzumsuzca zaten dar olan bu alanda trafik yoğunluğu oluşturuyor.
Benim bildiğim pazarcı esnafına ayrılan bir otopark var ama niye oraya bırakmıyorlar derseniz işte o zaman devreye bunları kontrol etmeyen ve yaptırım uygulamayanların umursamazlığı, görevini boşlaması ya da vatandaşa hizmeti unutmuşluk akla gelir.  Buralarda kontrol yapacak yaptırım uygulayacak gerekirse ceza kesecek olan kim tabii ki Çanakkale Belediyesi.
Ayrıca saygısız, bencil, umursamaz vatandaşlarda var ki şöyle örnekleyebiliriz. Park edeceği yer şahsi tapulu yeriymiş gibi yayıla yayıla park ederler. Daha egoistleri ise iki araçlık yer işgal ederler.  Bence araçlar arası da çok açık olmamalı zira şehrin genelinde de olduğu gibi yeterli otopark olmadığı için park eden iki aracın arası kapıların sonuna kadar açıldığı kadar değil kişiler inebilecek kadar yer olmalı ki araçlar arasında kazanılacak alanlarda birkaç araç daha fazla park edebilsin çünkü araba teknolojisi  ne çantalara nede cebe girebilecek teknolojiye ulaştı.
 Herkes bir yönlü yani diyelim ki sağa açılı bırakırken kendini çok özel hissedenler diğer araçların aksine diğer yöne açılı bırakarak en az bir araçlık yeri keyfiyetten heba ediyorlar. Yani iki araç arasına baktığınız da araçlar arası V gibi açık duruyor. Ya da arabanın önü başka yerde arkası başka yerde yani aracınızı bırakamazsınız çünkü size kalan alan huni şeklindedir.
Daha önceki birkaç yazımda bu konuya dikkat çekmeme rağmen Belediyemiz şahsımı ve  konuya dikkat çekenleri diğer arkadaşları  dikkate almadı. ( Hadi biz gazete yazarlarını sallamıyorsunuz) yahu vatandaşın serzenişlerini de mi duymuyorsunuz?
Ben pazar yeri otoparkındaki sadece sorunları dile getirmedim çözüm önerileri de sundum. Hiç mi dikkatinizi çekmedi hiç mi vatandaşa kolaylık olur hizmet kalitemizi artırırız diye hiç mi aklınıza gelmiyor. Kendiniz dışındakilere kulak vermek çok mu ayıp geliyor çok mu saçma buluyorsunuz bu önerileri?
Ben siz kulak vermeseniz de sorunları ve çözüm önerilerini siz dikkate alıncaya kadar yazmaya devam edeceğim. Ayrıca bu önerileri yapmakta çok da maliyetli ve zor işler değil. İşte önerilerim:
1.Her pazarcı esnafına bir numaralı araç kartı verip camında bulundursun ve kendilerine numara ile ayrılmış Pazarcı otoparkındaki yere park etmesini sağlayın. Kurala uymayanlara ceza veya yaptırım uygulayın.
2. Birkaç kapı girişine özel alan belirleyip pazarcıların gün içerisinde mal indirip bindirme için yer belirleyin. Ama mal indirip bindirme (15 dk gibi süreli olmalı ). Buraya ne pazarcılar nede vatandaşın park edemeyeceği şekilde kalıcı bariyerli alan yapılmalı ki gün içersin de ihtiyaç halinde pazarcıda rahatça malını indirip bindirebilsin.
3. Otopark alanı en ergonomik ve ekonomik kullanımı için gerçek bir planlama ve düzenleme yapılmalı. Araçlar park yeri sınırlarını çizgilerle değil dubalarla belirlenmeli.
4. Engelli otoparkı bölümüne kesinlikle normal araçların alınması engelleyin kuralı ihlal eden sürücülere ceza kesilmeli.
5. Motosikletler ve bisikletler için ise pazarın yapısı gereği bulunan girinti çıkıntılı alanlardaki derin üçgenlerin dip kısımlarına araç parkını engelleyip motosikletler için yine araları dubalarla ayrılmış alanlar düzenlenmeli.
6. Araçların park şekilleri yolu gidiş yönüne göre yola dik değil kırk beş derece eğimli şekilde düzenlenmeli ki park yerine giriş ve çıkışlar rahat ve kolay olmalı. Yani park konumu sağlı sollu başak görünümlü  düzenlenmeli.
Daha rahat bir Pazar alışverişi, otopark sıkıntısının az olması ve belediye yetkililerine önerilerimi bizzat anlatmak dileğiyle.