.

Bu başlığa bakıp hemen endişelenmeyin şuan bir olay yok. Ama her an tatsız bir kaza yaşanabilir. Ben önceden uyarayım istedim.
Bendeniz 116 Jandarma’nın yanındaki Çağdaşkent sitesinde oturmaktayım.  Sitemize komşu güzide birde başka site var Çetinkaya sitesi.  Tabi sizlere sitenin güzelliklerinden bahsedecek değilim.  Çetinkaya sitesinin içerisinde bir de çocuk kreşi var. Özellikle mesai saatlerinin hemen bitimiyle anne babalar çocuklarını kreşten almak için buraya akın ediyor. Ama bu arada işten çıkan evine gitmek isteyenlerde olduğundan trafik te yoğunlaşıyor.
Gerek kreşin önü gerekse cadde boyu gerekse yolun karşısındaki yol kenarı çocuklarını almak isteyenlerin araçlarıyla dolup taşıyor. Tabii ki aileler çocuklarıyla beraber araçların arasından karşı yola geçmeye çalışanda oluyor. Ya da araçların yoğunluğundan dolayı yolda çocuklarıyla beraber araçlarına kadar yürümek zorunda olanlarda bulunuyor.
Ancak tehlike burada başlıyor çocukların küçük ve hareketli olmaları, ailelerin günün yorgunluğu ile dikkatleri yeterince olmaması da bir başka faktör. Anlık bir dikkatsizlikle çocuklar anne babalarının elinden kurtulup her an yola fırlayabilirler.
Bu arada gerek eski SSK hastanesi tarafından gelen araçlar herhangi bir hız limiti olmadığından oldukça hızla yol alıyorlar. İşin ilginç yanı 116 jandarma Gazinosu önündeki ışıklar kırmızı yanmadan geçelim diye olanca hız yapanlar ya da ışıklara yetişmek için araçlar arasında makas atanlar dahi oluyor.  Daha da ilginci ışıklar kırmızı olduğunda bile hızını azaltmayıp ışıklar önünde acı frenle duranları da sık sık görüyoruz maalesef.
Bir süre öncesine kadar yani asfalt yenilemesi yapılana kadar kreş önünde,  Çanakkale Belediyesine iki yıl kadar önce ısrarlı başvurularımla yapılmış hız bantları vardı. Sürücüler kısmen de olsa biraz yavaşlıyorlardı ancak şuan yenilenen asfalta bu hız bantları yenilenmedi yani yok.
Burada olası kazaları önlemek için kreşe önüne kadar yukarıdan gelen ve karşı yolda yukarı çıkan araçlar için hız bandı çizilmelidir. Ve yolun her iki tarafına da 30 km hız levhası konulmalı ve kreş giriş ve çıkış saatlerinde trafikçe tedbir alınmalıdır.
Ayrıca bir başka sıkıntı; BAYRAK SOKAK’ tan Çetinkaya sitesinin bulunduğu İLKE SOKAĞA dönmek için bulunan dönüş de de bir problem daha var. Bayrak sokak tan 116 Jandarma tarafındaki yoldan İlke sokağa dönmek istediğinizde ara boşlukta aracınızla durduğunuzda eski SSK tarafından gelen araçlar ile siz birbirinizi görmekte zorlanıyorsunuz.
Zira refüj ortasındaki geniş gövdeli Palmiye ağaçları görüşü kapatıyor. Son ana kadar iki aracın birbirini görmesi oldukça kısıtlı. Bu konuda birkaç kez bu ağaçların bu bölümden kaldırılarak ince gövdeli akasya gibi ağaçların dikilmesini yada refüj içerisine çiçek dikilmesi konusunda belediyeye yaptığım ihbarlar değerlendirilmedi ancak ağaçların gövdeleri budandı buda çözüme hiçbir katkısı olmadı ve hala görüş burada çok kısıtlı vaziyette.
Bu bölümdeki palmiyeler en kısa zamanda sökülüp yerlerine ince gövdeli ağaçlar ya da çiçekler dikilmeli. Yukarı kısma hız bantları çizilirken ayrıca hız levhası da inişin görünecek yerine konulmalıdır.
Bayrak sokak sakinlerinin en çok şikayetçi olduğu bir başka konuda; Gerek yukarıdan gelen gerekse yukarıya çıkan araçların özelliklede motosikletlerin yaptığı gürültü kirliliği ve Esenlere doğru giden araçların egzozlarını patlatırcasına hız yaparken olası bir kazaya davetiye çıkartmaları da ayrı bir konu. Yetkililerin gereken tedbiri alması ricamızdır.
Eğer bu uyarılarım dikkate alınmazsa acı bir olay yaşanır ve sonra çok hayıflanırız, çok üzülürüz. Buradaki amacım hem Çanakkale Belediyesine ve diğer yetkililere bir vatandaş olarak  uyarı yapmak hem de hiç istememekle beraber olası bir olayda, kazada  uyarımı dikkate almayanlar için  yazımın adli makamlara ihbar kabul edilmesi içindir.
Bayrak sokaktaki bu önemli sorunun en kısa zamanda çözümlenmesi, kaza olmaması dileğimle.