Şuan 82 yaşıma gireli 4 ay oldu biz insanlar olarak rahmenide olsun şeytanide olsun son derece ileri düzeydeyiz hele şeytaniye işlerinde şeytan bile pes eder.


                Demokrat parti devri bankalarda o zaman özel banka pek yok çeşitli promosyonlar veriyor. Ayrıca hayvancılık çiftlik vs. Müteselsiz birbirine kefil kredi veriyor babam git sende al dedi. Bankaya gittim bereket tanıdık biri 30 inek 50 koyun daha birşeyler. Bin lira alıp, babama verdim. Sermayeye katıldı yine de debbağ işleri çok ileri düzeyde 1958 yılı sanıyorum daha askere girmemişim memur maaşları bir öğretmenden duydum 157 lira idi.
                2-1961 yılı 19 ocak askere acemilik devri İzmir Bornovo’da  daha sonra ustalık İzmit Köseköy Roket Taburu Türkiye’de  4 adet imiş velhasıl 19 Ocak 1963 yılı terhis olup Ezine’ye geldim 1963 yılı çok büyük kış oldu 24 Ocak’ta Çatalca’da trenler kara saplandı, Hürriyet gazetesinden 3 haberci neferi trenlerin fotoğraflarını çekip haber yapmak için gittikleri yerde tipiye tutulup, ne ileri ne geri  donarak öldüler birinin adı aklımda Abidin BEHPUR birinin adı herhalde zaferdi. Tipiden kar kuytuları dolduruyor Trakya yollar o zaman devamlı kapalı olup seyahatler İstanbul’a trenle oluyordu.
 
                3-O yıllarda bazı gıda us. Ürünlerde karaborsacılık yapılıyordu bildiğim kuru fasulye yüzelli kuruş. İki lira fiyatında iken piyasadan toplanmış ve fiyat birden yedi buçuk Lira olmuş bayan coğrafya öğretmenimiz orta okul ikinci sınıfında olduğumu iyi hatırlıyorum. En iyi bitkisel protein diyordu fasulye için  eh insanlarımız birden bire fiyatın artmasına üzülecek yerde hemen oyun havasına çevirmişler “OY FASULYE YEDİ BUÇUK LİRA HEM KAYNASIN HEM OYNASIN HALİMEM YANDAN YANDAN OH OH” Düğünlerde olsun  bazı eğlence yerlerinde en güzel  oyun havası insanları anlamak mümkün değil
                4-Şimdide Rusya-Ukrayna Savaşı dolayısı ile çiçek yağlarında müthiş  karaborsacılık aslında yeterli stok varmış
                5-Bizim Debbağlık işi gelişen teknoloji sayesinde bozuldu ben 1966 yılında İmroz Sağlık merkezine 300 Lira kadro aylıkla memur oldum. 75 Lira ev kirası daha bir yıl dolmadan Ziraat Bankasına çağrıldım bin lira kredi 1200 Lira olmuş dedim ancak 100-100 öderim. Tamam ama 6 ay vermişsin bir ay vermedin ödediklerin yanar velhasıl binikiyüz Lirayı bir yıl boyunca ödedim hani yalan söyledik inekti koyundu allah razı gelmedi Devletin de alacağı kalmıyor selam olsun