Bütün alemlerin rabbi Allah Kuranda; Dünyada bütün ağaçlar kalem, denizde tükenerek 7 deniz mürekkep olsa bunlar tükenir Allah’ın ilmi tükenmez diyor.

  1. Gerçek hikaye 10 sene kadar önce ileri bir ülke olacak herhalde ABD’nin de hasta muayene masasında iri bir zenci sır üstü yatıyor. Şeker hastası sol ayak oynak yeri açık yara dikilecek. Fakat irini cerahati temizlenmesi lazım. Bütün modern temizleyiciler zararlı. Nihayet özel bir laboratuvarda üretilmiş larvalar (kurtçuklar)  yaraya konuldu. Onların görevi yalnız ölü dokuyu temizlemek canlı dokuya asla zarar vermiyor ve işlem sonu hastanın açık yarası dikiliyor.
  2. Aynı kanalda devam ediyor. Bir kız çocuğu sol elini köpek ısırmış son iki küçük parmakları taşıyan al arası dikilecek ilaç sirayet etmiyor. Sülük yapıştırdılar ekranda gösteriyor sülük bir sıvı salgılıyor. Kan dolaşımı yırtık tarafa ve ilaç ulaşınca yara dikiliyor.
  3. Ben Ezine’de 1954 yılında ortaokulu bitirdim ve insana ihtiyaç var. Babamın işine debagat sanatına başladım. Bazen yaralı beygir, eşek derisi geliyor. Bunlardan kapmış olucam bazen yediğim gıdalardan da olacak zaman zaman ayaklarımda kollarımda toplu iğne başı kadar sivilceler çıkıyor. Bazen azalıp bazen çoğalıyor. Askerlikte İzmit Köseköy revire çıktım. İzmit Devlet Hastanesine sevk orası da İstanbul Haydarpaşa Numune Hastanesine şimdiki adı ‘’GATA’’ cildiye servisi doktor bey meraklı belki 25 saksı çiçek var. Kış günü balkona çıkamıyorum ilgileniyorum. Birde defterden istatistiki bilgileri çıkar mısın dedi. Çıkardım durumum iyi kaloriferli bina yatta yat kışın en soğuk zamanlarını orada belki 40 gün sonra çıktım ama iyileşemedim zaman zaman beliriyor.
  4. Terhis olup Ezine’de sağlık merkezinde görevli asker doktor diyorlar özel muayenesinde tavsiyelerde bulundu. Her gün sağlık merkezinde birinci gün bir santim onuncu güne kadar ve onuncu gün on santim damardan kan alınıp kalçaya vuruldu. Kısa bir müddet sonra tamamen geçti bir daha çıkmadı iyileştim.
  5. Gökçeada sağlık merkezinde daha sonra göreve başladım. Rotasyon görevlisi bir doktor bir bayana reçetesini verirken ellerindeki siğilleri gördü. Okutmadın mı dedi. Sonra Dr. Beye sordum evet siğillerin tedavisi okutmaktır dedi. Sonuç olarak halk arasında sülük, hacamat, sırta bardak daha çok çeşitli örnekleri mevcut olup devlet hastanemizdeki GETAT grubuna başarılar dilerim. Tebrikler. Ayrıca ülkemizin çeşitli vilayetleri hastanelerinde de geçen gün Yalova devlet hastanesinde sülük tedavi uygulanıyordu. Selamlar.