Sayın okurlarım son yıllarda hele hele şu son günlerde öyle bir hallere geldik ki etrafımızda arada bir yurdumuzda da cereyan eden olaylardan etkilenmemek mümkün değil.

 

  1. Bir yerde kendimizden kendimizin insan olmasından utanıyoruz. İnsan olarak hepimizin her gün gün içinde yaşadığımız üzüntülü, sevindirici anlarımız olabilir. Ama son zamanlarda, insanların insanlara karşı vahşeti ile sarsılıyoruz. Bir bakıyorsun Halep şehri bir bakıyorsun diğer yerlerde yapılan zulümler keşke duymasaydım görmeseydim diyorsun ama her şeyin bir formülü teselli bulacak bir çaresi var inşallah aşağıda yazacağım formül bütün bu sıkıntılardan sizi biraz da olsa rahatlatacak kanaatindeyim. Ben deniz 82 yıla gireli 3 ayı geçti bir kişi de olsa yazımı okuyandan son derece memnun olacağım Sinop cezaevinde mahkum iken yazan Sebahattin Ali nur içinde yatsın.
  1. Başın öne eğilmesin
Aldırma gönül aldırma
Ağladığın duyulmasın
Aldırma gönül aldırma
  1. Dışarıda deli dalgalar
Gelir duvarları yalar
Seni bu sesler oyalar
Aldırma gönül aldırma
  1. Kurşun ata ata biter
Yollar gide gide biter
Mahpus yata yata biter
Aldırma gönül aldırma
  1. Görmek istersen denizi
Yukarı çevir yüzü
Deniz gibidir gökyüzü
Aldırma gönül aldırma
  1. Dertlerin kalkınca şaha
Bir sitem yolla Allah’a
Görecek günler var daha
Aldırma gönül aldırma
  1. Sayın izleyicilerimiz insan, insanın zehrini alır derler. Hepimizin her gün çok değişik bir yaşantısı olup, ben her gün kalkar kalkmaz iyi ve güzel şeylerle karşılaştır yarabbi derdim. 28 Şubat günü hanımı test için acile götürmüştüm. Serum takılı hemen dışarı salonunda oturma yerleri yaşlı biri yanında kızı torunu ben iyi meslek çoban olacaksın dedim. Ben çobandım dedi. Gökçeada’da Bozcaada’da çeşitli yerlerde çobanlık yapmış. Çobanlık yaptıklarımda garibandı dedi. Ulupınar’da (yukarıda) çobanlık yaparken bizim ağa bir eşek yükü odun sarar git bunu sat der bende Çanakkale’de 3 liraya satar ağamıza harçlık olurdu dedi. Her insanımız adeta canlı kütüphane alınacak çok hisse var selam olsun. Nice güzel günlere aldırma gönül aldırma her şey hakkında olumlu düşünüp her zaman iyinin ve güzelin yanında yer alıp mutlu günlere dileklerimle.