Sayın kıymetli okurlarım.

 

  1. Önceden beri ülkemiz üzerinde çok büyük başarısız olması yolunda entrikalar çevrilirken bu defa 2020 yılında korono virüs ve 2021 yılında 20 Temmuz’da özel olarak Manavgat’ta çıkartılan yangın yaraları sarılamadan 6 Şubat 2022 günü özellikleri ayrı iki deprem adeta ülkemiz tanrımızın büyük bir sınavından geçiyordu. Devletimiz tam kadrosu ile çok büyük bir mücadele verdi. Uluslararası ve muhalefetten çok büyük bir itibarsızlaşma ve iktidardan uzaklaştırma baskısı görüyordu. Sayın Başkanımız sürüncemede bırakmadan hemen seçim kararı alındı. 73 sene önceki gibi 14 Mayıs’ın seçim günü olarak kararlaştırılarak en küçük bir tehdide mahal vermeden seçimler yapılarak her iki seçimde kazanıldı.
  2. En büyük sorun olan ekonomi pahalılık ve olumsuzluklar sonucu yeni kurulan hükümette ekonominin başına Sayın Mehmet Şimşek getirilmiş olup bugün 8 Haziran 2023 Perşembe ana haberde güvenilir bir program hazırlanıp güvenilir bir ekiple yaşanacak krizlere yaşanacak her türlü olumsuzluklara karşı bütün ülkelerin tasdik edeceği güvenilir bir program hazırlanıp güvenilir bir ekiple ülkenin kalkınması fiyat istikrarının sağlanması olacak.
  3. Yeni kurulan hükümette aynı eş değerde çok güçlü olarak ve iktidarda çeşitli işlerin yoğunluğundan bir türlü ele alınamayan ve devamlı muallakta kalan bazı görevlere daha yerinde kararlar alınmakta olup, en önemlisi görev değişikliklerinde ki devir teslimlerde bir çoğu sınıf arkadaşları imişler. Çok güzel tanıyorlar birbirlerini ve en sürprizi yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu hemen boğazlardan geçiş ücretlerine yeni bir düzenleme getirmiştir. Yıllarca ton başına 0,80 dolar olan gemi geçiş ücretleri ton başına 4, 42 dolara çıkarılmıştır. Ayrıca daha bazı değişiklikler altın fark vs. uygulamalar başlamıştır.
  4. En büyük sürprizi TCMB’sı Başkanlığına Bayan Sayın Hafize Gaye Erkan’ı getirmiş olup tarihinde ilk defa Sayın Başkanımızı muhalefetin kadınlara karşı itibarsızlaştırma yolundaki çabaları boşuna olmuş olup, bayanlarımızın birçok görevlerde istihdamını arttırma yolunda büyük çaba göstermektedir. Sayın Kavcıoğlu’nu da BDDK Başkanlığına getirerek ekonomiye ayrıca yeni takviyeler yaparak çok güçlü hale getirip en büyük sorun olan enflasyonu tek haneli rakamlara indirip fiyat istikrarını sağlamaktır. Ülkemizin büyük masrafları var ki çark en güzel şekilde dönmektedir. Devlet adamlığı hakikaten hüner ve beceri işidir. Mitinglerde de görüldü ki bayanlarımız saatler önce meydanlara gelip yerini almışlar. Bu dünya da ev sahibi olacaklarına kendilerini inandırmışlar. Pozitif sürünenlere selam olsun.