Çok sayın aziz ve kıymetli İşte Çanakkale okurlarım seçimler dolayısı ile bir müddet sizlerden ayrı kaldım.

 

  1. İnşallah en büyük ibadetin sözün güzelini söylemeye esas sözüyle en güzel sözüyle uzun bir çalışma dönemi sonucu okunuşlarda ki sözlerin rediflerini insan kulağından, hassas süzgecinden geçirerek ruhların en derin noktasına indirilmesi 5 Haziran 2023 Pazartesi saat 20,30’da Sayın Yönetim Kurulu Başkanımız Ulviye Çalıdağ’ın açılış konuşması sunucu Yasemin Açıkgöz tanıtımı ile Sayın Koro Şefimiz Osman Erkan’ın ÇOMÜ İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezinde 11 adet sazende eşliğinde 25 adet bayan 13 adet er kişi eşliğinde birinci bölüm refik Fersağ’ın Rast makamında açılış yapılarak 10 adet solo 3 adet Koro TSM’nin saygıdeğer bestekarlarının en güzel eserleri ile ilimiz diğer bir TSM Koro Şefi Sayın hakan Güder’in bestelediği sunuculardan Sayın Serpil Gürbüz’ün güftesi olan kalbim Unutmaz eserini Solist Zeynep Özcan okumuş olup ayrıca Sayın ÇOMÜ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dinçay Köksal Bey mesleğinin belgesi olarak Neşet Ertaş’ın Sevda Olmasaydı çok oynak türküsünü okuyarak konserimize sürpriz yaparak çok kalabalık olan sayın izleyicilerimizi çoşturmuştur.
  2. İkinci bölümde 3 adet koro 8 adet solo şarkısından Sayın Şefimiz Osman Erkan’ın gel Sevgili Gibi Mustafa Töngemen eserini Solist Behice Kan okumuş olup, bütün arkadaşlarımız son derece başarılı olup, en sürprizi Sayın Miraç Koçak merhum Abdullah Yüce’nin Bu Ne Sevgi Ah Bu Ne Izdırap şarkısını hareketli olarak çok güzel okudu. Dinleyicilerimizin bir çoğu da eşlik ettiler. Ülkemizden ne çok değerli unutulmayan sanatçılar geçmiştir.   
  3. Yorum: Ben son iki aylık koro çalışmalarına katılmadım. Necdet Kurt olarak programa ismimde yazılmadı. Konsere seyirci olarak dahil oldum. Sayın bilhassa bayan arkadaşlar. Hele Sayın Udi Ahmet Alp ‘Ortadoğu ve Balkanların en büyük gazelhanı’ olarak yüksek sesle takılıyor. Hemen bir papyon kravat bulup taktım. Sayın hocamda sen bizim her şeyi missin dedi. Ayakta duramayınca otursun dedi. Bulunmuş oldum. Ben ayrıca ilimiz diğer koroları TSM korolarının da konserlerini yazıyorum. Anneler Derneğinin Kasım ayında Hilton otelinde ve 6 Mayıs Hıdrellez günü (14 Mayıs Anneler Günü seçim dolayısı ile öne alınan) kahvaltılarından İl Kültür Müdürlüğü bayan koristleri grup olarak masalarında tanıdığım sunucu Gülseren Ölmez, Mürvet Kaymaz, Canan Apak arada şarkılar okuyup kahvaltıda sürpriz yapıyorlar. Bende masalarına gidip davetsiz misafir kabul eder misiniz deyince buyur edip tebrik edince memnuniyetlerini açıklıyorlar. İlimizin insanları her zaman en güzel etkinliklere layıktır. Selamlar.