Kıymetli okurlarım Atasözlerimiz kolay kolay meydana gelmiyor.

Yılların tecrübesi sayesinde gelişiyor. Ben de bazı şeyleri çok güzel takip ediyorum. Bu sene iki defa yaz yağmuru oldu. Zeytincilik demiştim, hakikaten geçen seneye göre zeytin üreticilerinin TV konuşmalarından, haberlerinden en az geçen yıllara göre yüzde 30’un üzerinde gerek zeytinde gerek zeytin yağında çok önemli gelişmeler oldu. Ayrıca zeytinyağının kalp ve damar hastalıklarında çok önemli rolü olduğu uluslararası ülkeler tarafından da anlaşılmış olup eski yıllara göre çok daha fazla talep gördüğünden artık ülkemiz de Avrupa pazarlarına, zincir marketlere hazır ambalajlı zeytinyağı ihraç ettiklerini sık sık ana haber bültenlerinden öğrenmekteyiz. Yalnız hakikat olan bir şey varsa hala zeytin işletmeciliğinde çok geriyiz. Cahil ellerinde zeytin…  Zeytin hakiki ellerde işlenince bütün kahvaltı çeşitlerinden çok daha önem arz etmekte.  Bu hususlar yavaş yavaş da olsa gerek yağ gerek zeytin ehli kişilerce üretimden tüketime kadar İnşallah gereği yerine getirilecek ve her yıl yeni üretim yerleri gelişecektir.
2022 yılı 15 Kasım’da, tam doğum günüm 83. Yıl Mudurnu’ya termal otele Anneler Derneği’nin ısrarlı talepleri ile 30 kişi kadar, İznik yolu üzerinden gittik, dönüşte Kocaeli üzerinden Gemlik o şekilde dağlara hendekler açılıp yeni yeni birim alandan daha fazla sıra sıra ekilmiş daha fazla hava alanları sağlanmış. Çok büyük bir zeytin ve zeytin yağı işletmesinden numunelik, plastik bardak içinde bayan arkadaş zeytin aldı. Birer adet dağıttı o kadar lezzetli ki. Bölgemizde çok az kişi bu işi biliyor. Sele zeytin iri tuzla tuzlanır, aroması fazla ziyan olmaz, kırma zeytini de acı suyunda bırakırsın ara ara kırıp pazarlamasını yaparsın lezzeti çok güzel olur. Suyuna limontuzu atılıyor özelliği gidiyor.
Otelde 8 gün 7 gece boyunca çok çeşitli insan grupları ile karşılaştık. Şimdi bayanlar 4’er kişilik gruplar halinde bazıları 25 gruplar halinde ülkemizi geziyorlar. Hele 3 akşam kaldılar Türki Cumhuriyetler. Hep kadın ağırlıklı konferans verdiler. Anı masada yemek yediğimiz bir bayan ’42 yaşındayım, şuan 4 çocuğum var daha 3 tane olacak’ diyor son derece neşeli. Sonra yan masada üst damak dişleri altın kaplama ‘Kayınbabam öyle istedi’ diyor. ’Artık Orta Asya Türkleri birleşeceğiz. Kominist idarelerden çok çektik, en çok biz kadınlar çektik’ diyor.            
Onlar gidince Kıbrıs Gazileri eşleri ile BBB İstanbul 3 otobüs 57 kendileri + 57 eşleri ile otel parasını da belediye ödeyecekmiş. Dünya Kupası maçları başlamıştı. İnsanlar geçiyor. Ülkemizin her tarafı ayrı bir özellik ve güzellik. Bir gün Mudurnu’ya da gittik, çok özel bakla büyüklüğünde bir taze fasulye ki çok lezzetli. Yalnız o bölgede yetişiyormuş. Sanıyorum Göynük bal kabağı çok lezzetli imiş.. Yollarda, sergilerde hep satılıyor. Sonunda geldik çok güzel bir gezi oldu, selamlar…